Ingezonden persbericht


Persbericht: Frans Bromet komt met DVD-tv: De DVD als maandblad.

Documentairemaker Frans Bromet wil uit onvrede met de bobo's van de publieke omroep een eigen digitale zender beginnen. De filmer baalt ervan dat buitenproducenten als hij programma's alleen nog kunnen slijten mits ze over de juiste contacten beschikken.

DVD-tv is een project dat Bromet met Paul Haenen ontwikkelt. Ook hiermee wil hij deze beslissers omzeilen. Ditmaal door televisieprogramma's letterlijk in de schappen van de drogist of supermarkt te leggen: iedere week een nieuwe dvd, vol 'inspirerende programma's' die je niet op televisie zag. Een abonnement op dvd-tv kan ook, dan valt het pakketje wekelijks door de bus. Het concept voor DVD-tv is aanleiding geweest voor Kem Veenstra (Syntens) om middels een onderzoek via ThesisTools.com de potentie van dit idee te bekijken.

Uit dit onderzoek blijkt o.a. dat lezers het minder belangrijk vinden wie de uiteindelijke producent van een programma is. Veel belangrijker zijn interessante onderwerpen over m.n. reizen, koken en wonen. Respondenten verwachten dat ze 3 tot 6 euro zullen moeten betalen voor een Dvd-tijdschrift. In eerste instantie verwacht men het nieuwe 'maandblad' vooral in de losse verkoop te kopen, om later over te stappen op een abonnement.

Soortgelijke projecten:
Bromet werkt verder aan een Festival van de afgewezen film. De website voor het Festival van de afgewezen film wordt op dit moment gebouwd bij productiebedrijf Bromet & dochters. De site is bedoeld als podium voor al die filmmakers die hun ei niet kwijt kunnen. Bromet: 'En voor onze eigen afgewezen films natuurlijk.'

Meer informatie: Kem Veenstra (Syntens)
Bezoekadres:
De Ruyterkade 5
1013 AA Amsterdam

Postadres:
Postbus 19408
1000 GK Amsterdam

Contact:
T +31 (0)20 623 10 00
F +31 (0)20 623 30 00
E. kve@syntens.nl

----------
Over ThesisTools.com / StudentenOnderzoek.com
ThesisTools begleidt studenten bij het schrijven van het afstudeeronderzoek; met tools voor het opstellen van een online enquete, een respondentendatabase en een scriptiebank. De website kent maandelijks zo'n 100.000 gebruikers. Middels deze persberichten brengen we een selectie van de diverse onderzoeken, met toestemming van de onderzoekers, graag onder uw aandacht.

Contactgegevens:

Joan van Rixtel
ThesisTools.com

Karspeldreef 8
1101 CJ Amsterdam
The Netherlands

Tel: +31 61 65 40 375

http://www.thesistools.com
http://www.studentenonderzoek.com