Persbericht

18 januari 2007

Umicore neemt producent van contactmaterialen in VS over

In het kader van haar strategie haar wereldwijde positie op het vlak van de productie van technische materialen op basis van edele metalen verder te doen groeien, heeft Umicore de activiteiten van Ames Electro Materials Corp. (AEMC), een leidende producent van contactmaterialen in de VS overgenomen. AEMC is een dochteronderneming van Ames Goldsmith Corp. met thuisbasis in Glens Falls, NY. Ames Electro Materials Corp. boekte in 2006 voor ongeveer US $ 8.5 miljoen aan inkomsten, exclusief de waarde van de edele metalen. De onderneming stelt 65 personen te werk.
Deze overname zal de positie van Umicore in Noord-Amerika versterken als leverancier van kwalitatief hoogstaande producten voor de sectoren schakelapparatuur, relais en metaalverbindingen. De onderneming zal volledig opgaan in de business unit Technical Materials van Umicore en voortaan opereren onder de naam Umicore Technical Materials North America.
AEMC heeft vestigingen in Glens Falls (New York) en Cranston (Rhode Island). Umicore wil de huidige productiecapaciteit voor soldeerlegeringen in Glens Falls in de loop van 2007 uitbreiden. Deze overname versterkt de complementariteit met Umicore's activiteiten inzake technische materialen in Hanau, Duitsland, en Guarulhos, Brazilië, samen met de twee Chinese activiteiten die in 2006 werden overgenomen. Umicore is ook van plan haar bestaande productie van contactmaterialen tegen het laatste kwartaal van 2007 over te brengen van South Plainfield (New Jersey) naar Glens Falls. De overname zal naar verwachting bijdragen tot de winst van zodra die verhuizing voltooid is. Ames Goldsmith Corp. wenst zich op de ontwikkeling van haar kernproducten te concentreren, vooral op het vlak van electronische materialen. NOOT AAN DE REDACTIES
Contactmaterialen zijn edelmetaalcomponenten die dienst doen als contactpunt voor elektrische verbindingen en waarlangs stroom kan passeren. Contactmaterialen zorgen voor een goede elektrische en thermische geleiding. De business unit Technical Materials van Umicore is een wereldwijde leverancier van de elektronische verpakkingsindustrie en de glasnijverheid. De businesslijn contactmaterialen produceert contactmaterialen op basis van zilver voor de elektrotechnische sector (stroomonderbrekers, schakelaars, relais, enz.). De businesslijn BrazeTec bestrijkt zowat het hele spectrum van soldeermaterialen..PERSBERICHT Pagina 2 - xx/01/2007 P PR RO OF FI IE EL L
Umicore is een materiaaltechnologiegroep. Zijn activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd rond vier bedrijfssectoren: Nieuwe Materialen, Edelmetaalproducten en Katalysatoren, Edelmetaaldiensten en Speciale Zinkproducten. Elke bedrijfssector is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units. Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waarvan het bedrijf weet dat zijn knowhow inzake materiaalkennis, scheikunde en metallurgie een verschil kan maken, of dat nu is in producten voor alledaags gebruik of in toepassingen die aan de spits staan van nieuwe, technologische ontwikkelingen. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op de ambitie om materialen te ontwikkelen, te produceren en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met zijn beleidsverklaring:
'materials for a better life'.
De Umicore Groep beschikt over industriële installaties op alle continenten en verleent diensten aan een wereldwijd klantenbestand. De Groep boekte in 2005 een omzet van ¤ 6,6 miljard en heeft op dit ogenblik ongeveer 16.000 mensen in dienst.