Ingezonden persbericht


Persbericht

Air Products koopt Poolse BOC Gazy

Rotterdam, 18 januari 2007

Air Products heeft een overeenkomst bereikt met de Linde Group voor de overname van het Poolse BOC Gazy Sp voor een bedrag van 370 miljoen euro. De overname wordt onderzocht door regelgevende instanties. Linde moest BOC Gazy Sp, aangekocht in september 2006 als onderdeel van de BOC Group, verkopen om anticompetitieve redenen.

BOC Gazy heeft in het fiscale jaar 2006 ongeveer 126 miljoen euro omzet en 38 miljoen euro winst voor belastingen geboekt. Het bedrijf telt ongeveer 750 werknemers, beschikt over vijf grote industriële gascentrales en zes cilinderdepots waarmee klanten uit diverse industriële takken worden bediend, zoals bedrijven in de chemische, staal- en metaalindustrie.

'Dit is voor ons een unieke kans om marktleider te worden in industriële gassen in de snelst groeiende economie van Centraal Europa', zegt John Jones, Chairman en Chief Executive Officer van Air Products. 'Steeds meer productieactiviteiten verschuiven naar Oost-Europa, en de investeringen verhuizen mee. Wij kunnen gebruikmaken van de groeipotentie in deze markten. Het bedrijf dat we gekocht hebben is zeer aantrekkelijk. Het past goed in onze strategie van groei en rentabiliteit. Met deze acquisitie bouwen we kritieke massa, reduceren we onze kosten in de regio en kunnen we onze klanten in Centraal en Oost-Europa beter bedienen.'

Air Products is actief in 15 landen in Europa, waaronder Slowakije, Tsjechië, Rusland en Polen. De Europese activiteiten van het bedrijf waren in zijn fiscale jaar 2006 goed voor 2,6 miljard dollar. In Polen verkoopt Air Products sinds 1990 industriële gassen met een jaarlijkse omzet van ongeveer 11 miljoen euro.

-------------------

Over Air Products
Air Products levert stikstof- en zuurstof- en argon, procesgassen en speciale gassen, performance materials en intermediate chemicals in de sectoren technologie, energie, medisch en industrieel. Air Products staat wereldwijd bekend om haar innovatieve cultuur, de operationele vakkundigheid en de verantwoordelijkheid voor veiligheid en milieu. De jaaromzet bedroeg in het boekjaar 2006 ruim 9 miljard dollar. Air Products heeft in Nederland vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Terneuzen en het Rotterdamse havengebied (Bottlek, Pernis en Europoort). Bij Air Products werken wereldwijd 20.000 medewerkers, verdeeld over 40 landen. Meer informatie: www.airproducts.nl.

Meer persinformatie:
Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon: 026 443 1523 / 06 11 041 635
Email: francine.loos(at)wisse-worldcom.nl