Gemeente Utrecht


Vragen 2007/nr. 7 inzake zwemmen voor ouderen.


2007 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
7 Vragen van de heer M. van Ditmarsch en mevrouw N.A.M.E. Wigny
(ingekomen op 17 januari 2007)


Het CDA heeft begrepen dat het voor ouderen in de stad steeds duurder aan het worden is om te zwemmen in zwembaden in de stad. Voorheen kon men met een strippenkaart 250 keer goedkoper zwemmen. In de loop der jaren is deze strippenkaart steeds kleiner geworden totdat uiteindelijk per
1 januari 2007 er alleen nog maar een strippenkaart voor 25 keren zwemmen bestaat.

Voor 1 januari 2007 betaalde men nog voor een strippenkaart voor 50 keer zwemmen E 71,75 maar de huidige strippenkaart voor 25 keer kost maar liefst E 47,50. Dat is een tariefstijging van 32 procent.

Het CDA is een grote pleitbezorger van het tot op hoge leeftijd actief blijven bewegen van ouderen. Het zwemmen in een zwembad is voor ouderen een geliefde bezigheid. Enkele jaren geleden heeft het CDA zich al ingezet om het goedkoop zwemmen voor ouderen door middel van een strippenkaart überhaupt voort te zetten. De CDA-fractie verbaast zich daarom opnieuw over de prijsverhoging en de mogelijkheden voor het zwemmen en heeft daarom de volgende vragen.

1. Is het college bekend met de verhoging van de tarieven van de strippenkaart voor zwemmen en de wijziging van het aantal ritten op de strippenkaart ?
2. Is het college met het CDA van mening dat een tariefstijging van 32 procent gekeken naar de kosten voor het zwemmen door een vergelijking van de strippenkaarten toch wel erg fors is ?
3. Staat de prijsverhoging in verhouding met andere maatregelen die genomen zijn om het zwemmen voor ouderen toegankelijk te houden ?
4. Heeft het college de bereidwilligheid om de tariefwijziging van 1 januari 2007 voor oudere zwemmers die vooral gebruik maken van de strippenkaart te verlagen ? Zo nee, kan het college aangeven wat men dan zal doen om het zwemmen voor ouderen toegankelijk en betaalbaar te houden ?


---- --