Ingezonden persbericht


Voor onmiddellijke Publicatie

LaCie levert betaalbare netwerkopslag met een capaciteit tot 1 TB

Amsterdam, 18 Januari 2007 - LaCie introduceert LaCie Ethernet Big Disk, waarmee kleine kantooromgevingen of thuisgebruikers profiteren van betaalbare opslagmogelijkheden van 640 GB of 1 TB. Deze producten hebben dezelfde eigenschappen als de tweede generatie Ethernet Disk mini (250 GB/320 GB/500 GB) die het bedrijf in oktober 2006 introduceerde. De LaCie Ethernet Big Disk biedt echter een grotere capaciteit voor de centrale opslag en het delen van bestanden via een Gigabit-netwerk.

"Vanuit de markt groeit de behoefte aan gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossingen voor netwerkopslag met een grote capaciteit. Met de LaCie Ethernet Big Disk komen we tegemoet aan die vraag", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux van LaCie. "We bieden nu een volledig gamma van oplossingen voor kleine kantoren of thuisomgevingen die krachtige eigenschappen combineren met verregaande mogelijkheden en een concurrerende prijs."

Gebruikers kunnen met de LaCie Ethernet Big Disk eenvoudig bestanden delen tussen pc's met Windows®, Mac OS® en Linux. Daarnaast is het mogelijk digitale content vanuit een centrale locatie te beschermen. Met de snelle en gebruikersvriendelijke installatiewizard kunnen zelfs onervaren gebruikers in enkele minuten de LaCie Ethernet Big Disk inzetten in vaste of draadloze netwerken.

Met de hoge-snelheidsprocessor en de optionele jumbo frame-ondersteuning, biedt de LaCie Ethernet Big Disk ultrasnelle gegevensoverdracht op een Gigabit-netwerk. De oplossing is in te zetten als een gedeelde centrale opslagplaats via Gigabit Ethernet of als een persoonlijke harddrive buiten het netwerk via USB. Via een tweede USB-poort is de capaciteit uit te breiden met een extra harddrive of om rechtstreeks foto's van een digitale camera te delen.

Indien aangesloten op een thuisnetwerk kan de LaCie Ethernet Big Disk multimedia-inhoud streamen naar voor UPnP(TM) geschikte AV-adapters. Het enige dat de gebruiker hiervoor hoeft te doen, is tijdens de installatie de optie MediaServer aan te zetten. Hierdoor zijn automatisch georganiseerde muziek, foto's en videobestanden voor gebruik met Apple® iTunes® of andere mediaspelers te streamen.

Verkrijgbaarheid

De LaCie Ethernet Big Disk is per direct verkrijgbaar bij LaCie en later deze maand via het gespecialiseerde netwerk van resellers van LaCie. Schijven worden geleverd met de IP-Configurator van LaCie en 1-Click Backup Software voor Mac/Windows, evenals alle benodigde kabels voor direct gebruik. Voor meer productinformatie: www.lacie.com.

Prijzen
640GB Gigabit Ethernet BigDisk: ¤ 399,00 inclusief B.T.W.
1TB Gigabit Ethernet BigDisk: ¤ 519,00 inclusief B.T.W.

# # #

Voor meer informatie, fotomateriaal en testverzoeken:

Progress Communications
Jan Willem Alphenaar
Telefoon: 020-363 11 52
E-mail: janwillem@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl
LaCie
Ward Bauwens
Telefoon: 0900-2252243
E-mail: wbauwens@lacie.com
www.lacie.nl