Ingezonden persbericht


Vodafone Nederland kiest mobiele enterprise-oplossing van Alcatel-Lucent voor uitbreiding draadloze officediensten

Hilversum/Rijswijk, 18 januari 2007 - Alcatel-Lucent (Euronext Parijs en NYSE: ALU) heeft bekendgemaakt dat mobiele operator Vodafone Nederland een netwerkgebaseerde Alcatel-Lucent-oplossing heeft ingezet voor uitbreiding van zijn Wireless Office-dienst.

De mobiele enterprise-oplossing van Alcatel-Lucent stelt Vodafone Nederland in staat om in te spelen op de eisen van de zakelijke markt. Daarnaast kan Vodafone zorgen dat de manier waarop medewerkers met elkaar communiceren een verandering doormaakt. Met deze netwerkgebaseerde oplossing biedt Alcatel-Lucent bedrijven een alternatieve keuze om tegemoet te komen aan hun communicatie- en bedrijfseisen. Medewerkers profiteren van mobiliteit en krijgen tegelijkertijd toegang tot de communicatiemiddelen binnen het bedrijf. Dit kan de productiviteit verbeteren. Medewerkers hoeven immers niet meer in het kantoorgebouw te zijn om toegang te krijgen tot PBX- of Centrex-communicatiediensten.

Naast het leveren van de mobiele enterprise-oplossing biedt Alcatel-Lucent tevens netwerkintegratiediensten aan Vodafone, waaronder ontwerp en engineeringsupport.

De Wireless Office Service van Vodafone is een netwerkgebaseerde IP Centrex-oplossing. Zakelijke klanten kunnen dankzij de oplossing met hun mobiele telefoon diensten gebruiken, die voorheen alleen via vaste-telefoontoestellen in het kantoor beschikbaar waren. Vodafone start met het aanbieden van de volgende diensten: doorkiesnummers, 'hunt groups', waarbij een gesprek doorgerouteerd wordt naar een beschikbare lijn, gesprekken in een wachtrij plaatsen, conferencing en doorschakelen. De oplossing biedt een receptionist(e) tevens een centrale voor het beheer van gesprekken naar het centrale nummer, geografische (vaste) nummers en bedrijfsnummers (088). Ook is de oplossing voorzien van Call Management Software voor eenvoudig gespreksbeheer door eindgebruikers.

"Het is voor zakelijke klanten cruciaal dat zij altijd en overal kunnen communiceren. Vodafone heeft dit onderkend en zijn Wireless Office geïntroduceerd. Deze dienst biedt het beste van twee werelden: de functionaliteit van vaste communicatie met de flexibiliteit van mobiele communicatie", zegt Jeroen Hoencamp, Director Enterprise Business Unit bij Vodafone Nederland. "Het strategische doel van Vodafones Mobile Plus is om te innoveren en in te spelen op de volledige communicatie-eisen van klanten. Alcatel-Lucent heeft ons geholpen deze nieuwe dienst te ontwikkelen, waarmee we een volgende stap zetten in onze strategie voor de zakelijke markt."

"Er is een nieuwe generatie zakelijke gebruikers die diensten wil, die inspelen op hun professionele en persoonlijke levenstijl. Het is onze missie om serviceproviders te helpen in te spelen op de wensen van deze klanten", zegt zegt Luc Defieuw, Vice President Europe North van Alcatel-Lucent. "Vodafone is nu in de unieke positie om zijn klanten een volledige mobiele oplossing te bieden voor de bedrijfscommunicatie."

De mobiele enterprise-oplossing die Alcatel-Lucent aan Vodafone leverde, omvat de Alcatel-Lucent Feature Server, de Alcatel-Lucent Network Controller, de Alcatel-Lucent Media Gateway, de Alcatel-Lucent Firewall Brick en de Alcatel-Lucent VitalSuite® Performance Management Software.

###

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met 79.000 werknemers en activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2005 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,6 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.

Over Vodafone Libertel N.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele-telecommunicatiebedrijven in Nederland en onderdeel van de wereldwijde Vodafone Group, een toonaangevende telecommunicatieonderneming voor mobiele telefonie met meer dan 191 miljoen klanten op vijf continenten. De Vodafone Group heeft belangen in mobiele operators in 26 landen en samenwerkingsverbanden met partnernetwerken in 34 landen.