Ingezonden persbericht


UITNODIGING VOOR DE PERS

Prijsuitreiking tweede ronde Ínnovatiecampagne 2006: durven, delen, doen

Welke scholen durven, delen en doen?

Op 24 januari vindt in de Irenezaal van de Utrechtse Jaarbeurs de tweede prijsuitreiking van de Ínnovatiecampagne 2006: durven, delen, doen plaats. Een unieke dag waarop het voortgezet onderwijs zelf zijn innovatiekracht toont. Scholen die hun bewezen innovatie weten te delen met andere scholen maken kans op prijzen van 50.000 euro. Er zijn 45 kanshebbers om met 50.000 euro naar huis te gaan. Naast de prijzen van 50.000 euro worden er een lerarenprijs (i.s.m. SBL), een leerlingenprijs (i.s.m. LAKS) en een ict-prijs (i.s.m. Kennisnet Ict op School) uitgereikt.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking worden de kanshebbende innovaties volop in het zonnetje gezet. Het gaat om krachtige innovaties die de hele school in beweging brengen. Tijdens de prijsuitreiking hebben de mensen die de innovaties vormgeven de hoofdrol: docenten, leerlingen en schoolleiders. De presentatie van de middag is in handen van de twaalfjarige leerling Nadine. Zij zal Sjoerd Slagter, voorzitter van de VO-raad, en Sietske Waslander, voorzitter van de jury, de oren van het hoofd vragen over innovatief onderwijs. In de foyer kunt u voorafgaand aan, tijdens en na de prijsuitreiking zien hoe de deelnemende scholen hun innovatiesucces met anderen delen.

Het programma van de middag ziet er als volgt uit: 13.30 - 14.15 inloop
14.15 - 16.00 prijsuitreiking

De Ínnovatiecampagne 2006: durven, delen, doen is een initiatief van VO-project Innovatie van de VO-raad. De campagne heeft tot doel bewezen innovaties in het voortgezet onderwijs in het zonnetje te zetten. Scholen krijgen zo de aandacht die zij verdienen en de kans om nog meer van elkaar te leren. Scholen met een haalbaar plan om de opbrengsten van hun innovatie met andere scholen te delen, maken kans op prijzen van 50.000 euro. De campagne heeft in totaal maar liefst 250 inzendingen opgeleverd: 107 in de eerste ronde en 143 in de tweede. De inzendingen zijn te bekijken op www.durvendelendoen.nl.

Ter inspiratie kunt u op www.durvendelendoen.nl alvast een filmpje van de eerste prijsuitreiking op 3 oktober 2006 bekijken.

////////////////////////// Einde bericht ////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht