Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 18 januari 2007

Stormachtig begin van I amsterdam MICExperience 2007 Blue Man Group, Netwerk Carrousel en 5-sterren gala

Ondanks de storm is vandaag de I amsterdam MICExperience 2007 van start gegaan. Het Amsterdam Congres Bureau, onderdeel van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB), organiseert op 18 en 19 januari a.s. een 2-daags evenement voor ruim 140 meetingplanners van (inter) nationale organisaties en bedrijven. Met een nieuwe opzet, waarin een groot aantal netwerkmomenten is opgenomen, presenteert het Amsterdam Congres Bureau, samen met haar partners, Amsterdam als unieke vergaderbestemming.

Tijdens het 2-daags evenement maken MICE-professionals uit binnen- en buitenland kennis met zowel bekende als nieuwe locaties en diensten van het ATCB en haar aangesloten partners. Vandaag start het programma met site inspections. Op deze eerste dag worden congreslocaties, hotels en special venues bezocht in groepen van ongeveer 15 personen. Tijdens de bezoeken zullen dans en/of muziek een rode draad vormen om het thema van het jaar - Amsterdam, Feel the Rhythm, Music & Dance - te onderstrepen. De dag wordt afgesloten met een diner en een spectaculair optreden van de Blue Man Group in de Amsterdam Convention Factory. Deze groep heeft al vele successen geboekt op Broadway en in Londen.

Vrijdag begint de dag met een Netwerk Carrousel in Muziekgebouw aan 't IJ. Tijdens deze ochtend vinden één op één gesprekken plaats tussen aanbieders en vragers en worden parallel lezingen verzorgd. ACB streeft ernaar de deelnemers de gelegenheid te geven minimaal tien gesprekken te laten voeren. De lunch vind plaats in het Amsterdam American Hotel. De middag staat in het teken van thematische workshops, gericht op het themajaar Feel the Rhythm Music & Dance. De deelnemers maken kennis met onder andere Dans, Zang, Percussie en Salsa. Dit vindt plaats in Amsterdam RAI.

Vanwege het 15-jarig jubileum is er een spetterend gala in de Wintertuin van het NH Grand Hotel Krasnapolsky als feestelijke afsluiting van de Iamsterdam MICExperience. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door de 5-sterren hotels van Amsterdam, waarvan de General Managers als gastheer zullen optreden. Uiteraard wordt muzikaal en met spectaculaire acts omlijst en zal Lodewijk Asscher, Wethouder Economische Zaken van Amsterdam, de genodigden toespreken. Amsterdam Diamond Group, de hoofdsponsor van de themajaren van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau heeft tenslotte nog een speciale verassing voor de genodigden in petto.

De I amsterdam MICExperience 2007wordt mede mogelijk gemaakt door: Amsterdam Diamond Group, ACS AVISCO, Amsterdam RAI, Art in Rhythm, GVB, ICS, Stage Entertainment, KrasEvents Organisatie en Advies, Amstour, ikzoekeenfotograaf.nl, Roberto de Souza, Muziekgebouw aan 't IJ, Van der Maarel Sfeermakers, GVB,