Ingezonden persbericht


Persbericht

Slechts 25% van de werknemers wordt creatief van zijn werkplek Ideale werkplek benadert thuisgevoel

. Werknemer wordt niet vrolijk van werkplek
. Werkplek geen creatieve inspiratie
. Meer werkplezier door verbeelden thuissituatie

BERKEL EN RODENRIJS, 18 januari 2007 - Meer werkplezier en meer inspiratie, resulterend in een betere motivatie en zelfs de wil om langer door te werken. Dat is wat 45% van de werknemers zegt te krijgen als zijn werkomgeving huiselijk ingericht zou zijn. Dit blijkt uit het Eerste Nationale Werkplekonderzoek. Meer dan driekwart van de Nederlandse werknemers is tevreden over zijn werkplek, maar geeft tegelijk aan dat de werkplek niet tot creativiteit en inspiratie uitnodigt. Voor slechts één op de vier werknemers is de huidige werkplek een creatieve inspiratie en slechts 33% geeft aan vrolijk te worden van de werkplek.

Werkplekken in Nederland zijn vooral functioneel, terwijl de voorkeur van de werknemer uitgaat naar een werkplek die de thuissituatie benadert. Van hun bestaande werkplek worden zij over het algemeen niet vrolijk of creatief. Primair Projekt uit Berkel en Rodenrijs herkent uit het onderzoek de tendens in de praktijk. "Steeds meer opdrachtgevers bieden een activiteitgerelateerde werkplek met een bijpassende sfeer, net zoals dat in de thuissituatie ook gebeurt", aldus Alex Stolze, directeur van Primair Projekt. "Wij gaan de onderzoeksresultaten gebruiken om klanten in diverse sectoren beter te adviseren en de component huiselijk en daarmee meer werkplezier en inspiratie een belangrijker rol te laten spelen bij de inrichting van werkplekken. De opgave is werknemers beter te laten presteren door de werkplek meer vorm te geven op basis van de thuissituatie."

Over het Nationaal Werkplekonderzoek

Primair Projekt nam het initiatief tot het Nationale Werkplekonderzoek om meer inzicht te verwerven in de wensen die werknemers hebben ten aanzien van hun werkplek. De uitvoering van het Nationale Werkplekonderzoek was in handen van marktonderzoekbureau Ruigrok/NetPanel uit Amsterdam. Het kwantitatieve onderzoek is in september 2006 online uitgevoerd onder mensen die werkzaam zijn in de zorg, de dienstverlening of bij de overheid, zowel in directies, (midden)kader als in uitvoerende functies. De omvang van de organisaties waar de respondenten werkzaam zijn, varieert van minder dan tien werknemers tot meer dan vijfhonderd werknemers. Het Nationale Werkplekonderzoek zal jaarlijks uitgevoerd worden in opdracht van Primair Projekt.

Over Primair Projekt:
Primair Projekt vertaalt de identiteit en de wensen van organisaties in een passend interieur. Dit doet Primair Projekt in opdracht van architecten, adviseurs, ontwerpers en directe opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en de overheid. De (merk)onafhankelijke positie leidt tot gedegen advies, oplossingen op maat en een eindresultaat waarvoor gebruik gemaakt kan worden van de producten van alle toonaangevende merken. Primair Projekt beschikt over een eigen expeditie-, service- en montage-afdeling, waarmee het bedrijf de kwaliteit van advisering tot aflevering geheel in eigen hand houdt. Meer informatie is te vinden op www.primairprojekt.nl.

///


Noot voor de redactie,