Océ Océ Persbericht

Océ N.V.

Océ kondigt plannen aan voor sterke groei op Aziatische markt bij lancering Océ VarioPrint 6250 in Maleisië


· Océ bouwt aan leidende posities in Aziatische marktsegmenten
· Lancering van Océ VarioPrint 6250 op Aziatische markt biedt nieuwe printmogelijkheden voor Aziatische klanten

Venlo, 18 januari 2007 Océ N.V., een leidende internationale onderneming op het gebied van digital document management, heeft vandaag laten weten een sterke groei na te streven op de Aziatische markt. Het nieuws werd bekendgemaakt gedurende de Asia launch van de Océ VarioPrint 6250, `s werelds snelste digitale dubbelzijdige printer. De bijeenkomst vond plaats in het Maleisische Kuala Lumpur.

Meer dan 200 Aziatische organisaties waren aanwezig bij de bijeenkomst. De Nederlandse ambassadeur voor Maleisië, de heer Lody Embrechts, verzorgde het openingswoord en nam deel aan de activiteiten. De jaaromzet van Océ in Azië bedraagt ruim 100 miljoen. De onderneming biedt in de regio werk aan ruim 1.000 mensen.

`Toegenomen distributiekracht en technologische innovatie zijn de pijlers van onze groeistrategie,' aldus Jan Dix, lid van de Raad van Bestuur van Océ, in Kuala Lumpur. `De uitbreiding van onze verkoopactiviteiten in Azië is onderdeel van die groeistrategie. De Océ VarioPrint 6250 is een innovatief product, dat Aziatische klanten vele voordelen biedt. Er is hier veel vraag naar deze moderne digitale printer.'

Volgens marktonderzoek is in het hoogvolume segment (tot 8 miljoen prints per maand) circa 80% van alle printopdrachten dubbelzijdig. Alle bestaande systemen zijn evenwel ontworpen voor enkelzijdig printen. De Océ VarioPrint 6250, uitgerust met de Gemini Instant Duplex technologie, kan als eerste digitale printer ter wereld snel, storingsvrij en betrouwbaar in een beweging printen, tot 250 afdrukken per minuut.

Jan Dix: `Momenteel zijn er wereldwijd circa 25.000 hoogvolume cutsheet-systemen in de documentenmarkt voor eindgebruikers. Deze markt is nu grotendeels in handen van twee leveranciers. Zoals we al in maart 2006 hebben laten weten, wil Océ in de komende vijf jaar 20% van deze wereldwijde markt in handen krijgen.' Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ informatie voor investeerders op internet: http://www.investor.oce.com

Océ Persbericht

Océ N.V.

Océ heeft verkoop- en service-ondernemingen in China/Hongkong, Japan, Maleisië, Singapore en Thailand. Via de Océ Asia Hub groep, gevestigd in Singapore, coördineert Océ business activiteiten met professionele distributeurs in Oost-, Zuid- en Centraal-Azië. In 2005 heeft Océ Imagistics gekocht, een distributeur van office printing systems in de Verenigde Staten. Imagistics heeft een jarenlange ervaring met werken met grote Aziatische leveranciers zoals Sharp, Toshiba, KonicaMinolta, Brother en Muratec.

Océ N.V.
18 januari 2007

Over Océ
Océ N.V. is toonaangevend op het gebied van printing and document management. De onderneming ontwikkelt in geavanceerde research centra producten en services voor een efficiënte en effectieve uitwisseling van informatie.

De producten en services van Océ staan bekend om hun kwaliteit, die gebaseerd is op productiviteit, duurzaamheid, gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid.

Bij Océ N.V., met hoofdkantoor in Venlo, werken bijna 24.000 mensen. In 2006 behaalde Océ een omzet van 3,1 miljard. Het bedrijf is actief in ruim 90 landen en heeft research- en manufacturing- centra in Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, België, Tsjechië en Roemenië. Kijk voor meer informatie op www.oce.com.



Océ