Politie Hollands Midden

Datum: 18 januari 2007

Noordwijkerhout Aanhouding na geweld tegen opsporingsambtenaren

De politie heeft woensdagavond 17 januari een 38 jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden. De man had op maandag 15 januari rond 18.20 uur geweld gebruikt tegen twee opsporingsambtenaren van de gemeente en zich onttrokken aan zijn aanhouding. Daarbij raakte hij met zijn auto bijna twee auto's, enkele fietsers en voetgangers en moesten de twee controleurs ook het vege lijf redden toen de man in zijn auto hard achteruit kwam. Een en ander speelde zich af op de Dorpsstraat. De controleurs bekeurden de daar foutief geparkeerde auto. Even later kwam de verdachte bij zijn auto en ontdekte de bekeuring. Hij ontstak in een razernij, verscheurde de bekeuring en gooide de snippers op straat. De controleurs verzochten hem de snippers weer op te rapen. Dit deed hij niet en ging door met het boodschappen laden. Zijn rijbewijs wilde hij niet afgeven. De controleurs besloten de man daarop aan te houden waarbij ze hem probeerden te beletten in zijn auto te stappen. Dit lukte hem na een kleine worsteling, gaf gas en sleurde een controleur zo'n twee meter mee. In zijn razernij raakte hij toen bijna ook de geparkeerde auto's, fietsers en voetgangers. Toen hij de weg voor zich geblokkeerd zag door een bestelauto, zette hij zijn auto in zijn achteruit en gaf vol gas. De controleurs moesten opzij springen om niet geraakt te worden. De politie trof hem bij een politiecontrole in Noordwijk. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden Mishandeling De politie heeft donderdagnacht 18 januari een 34 jarige man uit Leiden en een 42 jarige man uit IJsselstein aangehouden. De twee kregen rond 02.20 uur in een horecagelegenheid aan de Burgsteeg onenigheid met elkaar waarbij de één de ander bij zijn keel pakte en die op zijn beurt de ander in zijn been beet. Beiden deden aangifte tegen elkaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Overval op coffeeshop

Woensdag 17 januari even voor 22.00 uur vond een gewapende overval plaats op een coffeeshop aan de Diefsteeg. Twee gemaskerde mannen kwamen de zaak binnen en eisten onder bedreiging van een vuurwapen geld van een medewerker. Een van de overvallers deed hierop een greep in de kassa en stopte het geld in een zak. Op dat moment kwam een tweede medewerker uit een andere ruimte en zag de overvallers staan. De medewerker probeerde nog de zak weg te trekken, maar greep mis. De overvallers zijn er vervolgens rennend vandoor gegaan in de richting van de Langebrug. Tijdens de overval zaten er nog drie klanten in de coffeeshop. Zij en één van de medewerkers zijn nog achter de overvallers aangerend, maar hebben ze niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche in Leiden via telefoonnummer 071 - 4090840.

Leiden Beroofd van handtas

Een 31 jarige vrouw uit Leiden is woensdag 17 januari op de Tweede Waardbrug beroofd van haar tas. De vrouw parkeerde rond 22.30 uur haar auto op de Minnestraat, om vervolgens in de richting van de Oranjegracht te lopen. Op de kruising Tweede Waardbrug met de Groenesteeg zag de vrouw schuin achter haar een man lopen. Kort hierop voelde de vrouw een klap tegen haar hoofd, en werd haar tas uit haar handen getrokken. De man rende weg via de Groenesteeg linksaf de Herengracht op. De vrouw heeft direct na de beroving de politie gebeld, en met een familielid een zoektocht in de omgeving verricht. Op de Herengracht werd haar tas met nog alle goederen teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.

Voorschoten Man die meisjes lastig viel aangehouden De politie heeft woensdagavond 17 januari rond 20.45 uur op de Haagweg in Leiden een 29 jarige man uit Leiden aangehouden. De politie was naar hem op zoek na een melding dat twee meisjes uit Leiden van 13 en 14 jaar kort daarvoor op de Leidseweg door hem waren lastig gevallen. De meisjes stonden daar met elkaar te praten toen de man dicht bij hen kwam staan en ze met zijn mobiele telefoon begon te filmen. De meisjes besloten om verderop te gaan staan, maar de man volgde hen en bleef filmen. Ook toen de meisjes de weg overstaken kwam hij ze achterna. De meisjes besloten daarop bij een woning aan te bellen. De bewoner hoorde het verhaal en belde onmiddellijk 112. De man was plotseling verdwenen. Aan de hand van het signalement wist de politie hem uiteindelijk snel van straat te halen. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leimuiden Sigaretten gestolen bij inbraak in winkel De politie doet onderzoek naar de inbraak in een gemakswinkel aan de Nokweg. Op donderdag 18 januari ging daar rond 02.50 uur het alarm af. Een ruit van de winkel bleek te zijn verbroken. Een nog onbekende hoeveelheid sigaretten is uit een voorraadkast gestolen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Alphen a/d Rijn Aanhoudingen voor geweld De politie heeft woensdagavond 17 januari twee mannen uit Alphen aan den Rijn van 20 en 48 jaar aangehouden. De twee worden er van verdacht rond 20.15 uur op de Emmalaan een groep jongeren geschopt en geslagen te hebben. Ook zouden er jongeren bij de keel zijn gegrepen. Inmiddels is door drie Alphense jongens van 16 en 19 jaar aangifte gedaan. De verdachten zouden zou gehandeld hebben omdat ze hoorden dat een dochter van één van de verdachten bij de jongeren had geblowd. Eén van de verdachten had een verboden wapen zijnde een boksbeugel bij zich. Beide verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Gouda Man na bedreiging aangehouden

De politie heeft woensdagmorgen, 17 januari, een 32 jarige Gouwenaar aangehouden na bedreiging van een 31 jarige buurman. De Gouwenaar had minuten lang tegen de deur van de buurman gebonkt, en hem al schreeuwend bedreigd. De politie heeft de Gouwenaar die vaker voor overlast in de flat aan de Turfsingel zorgt aangehouden. De Gouwenaar is inmiddels overgedragen aan de hulpverlening.

Gouda Aanhouding na diefstal testers uit parfumerie

Beveiligingsmedewerkers en winkelpersoneel hebben woensdagmiddeag, 17 januari, een 24 jarige Gouwenaar aangehouden na diefstal uit een parfumerie aan de Kleiweg. De man was omstreeks 12.15 uur betrapt door beveiligingsmedewerkers toen hij de winkel wilde verlaten met zes testers. De man was de parfumerie al uitgelopen, maar werd door de beveiligingsmedewerkers een schoenenzaak ingeduwd waar ze probeerden de man aan te houden. De man verzette zich hevig waarna ook winkelpersoneel hulp bood. De deur van de schoenenzaak werd dichtgehouden om te voorkomen dat de man er vandoor ging. Tijdens de worsteling sloeg en bedreigde de man meerdere personen. De gealarmeerde politie heeft de man meegenomen naar het bureau.

Schoonhoven Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Stevinstraat. Er werd daar woensdag 17 januari tussen 17.00 en 17.45 uur ingebroken door een achterdeur open te breken. Uit de woning zijn enkele goederen gestolen waaronder een tas en portemonnee met inhoud en een digitaal fototoestel. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

-------------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --