Ingezonden persbericht


De Verjaardagskalender Energiebesparing voor minima in Maassluis

In het kader van het project "Spaarlampen voor minima in Maassluis" heeft de gemeente Maassluis besloten de door stichting Milieunet ontwikkelde Verjaardagskalender Energiebesparing gratis beschikbaar te stellen aan de deelnemende huishoudens. De kalender zet mensen met een cartoons en ondersteundende tips aan om hun gedrag te veranderen. Elke maand komt een ander onderwerp aan de beurt. Opgehangen op het kleinste kamertje in huis ziet het hele gezin met regelmaat op een leuke manier hoe je eigenlijk heel makkelijk veel energie kunt besparen.

De gemeente Maasluis zet de Verjaardagskalender Energiebesparing tevens in als presentje in het project "Wonen++" dat deze maand van start ging met twee informatiebijeenkomsten. Op basis van een gratis energieadvies kunnen huiseigenaren uit de gemeente Maassluis voor een scherpe prijs o.a. hun huis laten isoleren, een HR-ketel laten plaatsen of een zonne-energiesysteem aanschaffen. Wie dat advies besluit op te volgen vergroot zijn wooncomfort, bespaart fors op energiekosten en helpt bovendien de C02 uitstoot in de gemeente te verlagen.

Met het Wonen++ concept van Ecostream wordt het huiseigenaren zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om energiebesparende maatregelen te nemen. Op aanvraag komt een adviseur langs, die advies geeft over welke besparingsmaatregelen interessant zijn. Bovendien geeft het advies aan wat de kosten zijn om de maatregelen uit te voeren en ziet de huiseigenaar in één oogopslag hoeveel euro jaarlijks bespaard wordt. Zodra de huiseigenaar aangeeft welke besparingsmaatregelen gewenst zijn, wordt alles voor hem uitgevoerd en geïnstalleerd. De gemeente Maassluis verstrekt tijdens de actie "Wonen++" een subsidie van maximaal 100 euro aan de eerste 100 huishoudens die maatregelen uitvoeren.

Meer informatie over de Verjaardagskalender Energiebesparing is te vinden op www.energiecommunicatie.nl
---