Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoge aanpassingskosten grote frustratie voor ERP-gebruikers

Onderzoek onder 870 IT- en businessmanagers toont frustratie over inflexibiliteit na implementatie

Sliedrecht, Nederland - 18 januari, 2007 - 70 procent van de IT- en businessmanagers voelt zich gevangen in een oneindige ERP-kostencyclus. Dit is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek onder 870 IT- en businessmanagers in 83 landen dat TEC (Technology Evaluation Centers, Inc.) in opdracht van Unit 4 Agresso heeft uitgevoerd. Het onderzoek toont aan dat een ruime meerderheid van de bedrijven die ERP gebruiken continu meer geld uit moeten geven om hun applicaties aan te laten sluiten op veranderende zakelijke behoeften.

Het onderzoek laat een algehele ontevredenheid zien die wereldwijd over ERP en bedrijfsapplicaties heerst. Een ontstellende 33 procent van de ondervraagde managers zegt dat hun ERP-leverancier geen effectieve middelen biedt om zaken te doen. Dit terwijl 72,5 procent van de ondervraagden aangeeft wel continu te investeren in verbeteringen, upgrades en ondersteunende applicaties om het maximale uit hun ERP-systeem te halen. Dit geeft aan dat huidige marktleiders in ERP zich enkel richten op pre-implementatie flexibiliteit. Hierdoor kampen bedrijven die snel groeien of veranderen met toenemende kosten om het gebrek aan post-implementatie agility van hun ERP-systeem op te vangen. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 31,1 procent van de respondenten teleurgesteld is over het gebrek aan aanpassingsvermogen van hun systeem. De oplossing past zich vaak niet aan aan de zakelijke wensen van de gebruiker; de gebruiker moet zich aanpassen aan het ERP-systeem. 29,9 procent zegt ontmoedigd te worden door de impact die veranderingen hebben op bedrijfsoplossingen. Deze groep respondenten geeft aan hierdoor op een later moment of soms zelfs helemaal niet te kiezen voor nieuwe strategieën, hoewel deze wel een positieve werking op de organisatie zouden kunnen hebben.

"De groeiende ERP-gerelateerde frustratie onder managers geeft duidelijk aan dat traditionele ERP-systemen niet geschikt zijn voor organisaties die regelmatig veranderen", zegt Ton Dobbe, Vice President Product Marketing, Unit 4 Agresso. "Organisaties die in redelijk stabiele omgevingen opereren kunnen gemakkelijk omgaan met statische ERP-systemen. Bedrijven die te maken hebben met snelle groei, nieuwe business-modellen en continue wijzigingen van wetgeving hebben echter een ERP-applicatie nodig die is ontworpen voor wendbaarheid ná implementatie."

"De cyclus van investeringen, upgrades en beperkte waarde voor de eindgebruiker moet veranderen. De zakelijke wereld is op zoek naar alternatieven voor de teleurstellende investeringen in zakelijke applicaties", zegt John Van Decker, voormalig vice president bij de Robert Frances Group.

###

(479 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TEC
Technology Evaluation Center Inc. (TEC) is een onpartijdige vertegenwoordiger van eindgebruikers en kopers van zakelijke oplossingen. Vanaf 1993 helpt het IT-professionals bij de keuze van software. Het TEC-onderzoek, die in oktober/november 2006 is uitgevoerd, is getiteld "How frustrated are you with your current back-office landscape". De volledige resultaten van het TEC-onderzoek zijn beschikbaar voor inzage. www.technologyevaluation.com

Over Unit 4 Agresso
Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen en leverancier van beveiligingssoftware. Met vestigingen in 12 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2005 een omzet van ¤ 353 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Per 30 juni 2006 had Unit 4 Agresso 2.183 medewerkers in dienst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemem met LEWIS Global Public Relations: Marieke van Zuien of Marisa Pumares
Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Email: mariekev/marisap@lewispr.com
Web: www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com