Time : 11:15:12
Date : 18 January 2007
Sender Name: Walibi

WALIBI ZOEKT 800 WERKNEMERS

Waver, 18 januari 2007 - Walibi Belgium gaat in februari en maart op zoek naar ruim 800 werknemers om van april tot november de meer dan 1 miljoen bezoekers van het pretpark te ontvangen. Dit jaar gebeurt de recrutering enkel via de website en ook dit seizoen wordt er weer extra aandacht besteed aan de recrutering van Nederlandstalig personeel.

Recrutering via website
Nieuw dit jaar is dat er voor de informatieverstrekking aan en recrutering van het personeel gebruik gemaakt wordt van de website www.walibi.be Geïnteresseerde kandidaten kunnen er een overzicht vinden van de verschillende functies en er meteen on line solliciteren voor de functie die hen interesseert. Meer dan 20 verschillende functies worden er voorgesteld, gaande van parkingwachter en horecamedewerker tot functies in de animatie en verkoop. Ook het tropisch zwemparadijs Aqualibi, dat het hele jaar door recruteert, komt aan bod.

450 seizoensarbeiders en 350 studenten
Om het seizoen te starten zijn er een 350-tal medewerkers nodig. Dit aantal wordt uitgebreid vanaf juni wanneer het park 7 dagen op 7 open is en bereikt een hoogtepunt in de zomer wanneer er ruim 800 medewerkers tewerkgesteld zijn. Dynamisch, vriendelijk en klantgericht, zijn de belangrijkste eigenschappen die de kandidaten dienen te bezitten. Ook de seizoensarbeiders van de voorbije jaren worden gecontacteerd om met hun ervaring de nieuwe medewerkers te begeleiden.

Grote behoefte aan Nederlandstalig personeel
Ruim 40% van de bezoekers in Walibi zijn Nederlandstalig. Om deze vele klanten in hun eigen taal te woord te staan, wordt er ook dit jaar extra aandacht besteed aan de recrutering van Nederlandstaligen.

Dankzij een samenwerking met de VDAB en een recruteringscampagne in Vlaanderen hoopt Walibi meer Nederlandstalige werknemers aan te trekken.

"Waver ligt op slechts 20 minuten van Leuven en van de Brusselse ring en ook de treinverbinding naar het park is heel goed. We hopen dit jaar meer Nederlandstaligen werknemers te vinden zodat we onze klanten een optimale service kunnen bieden. Om de tweetaligheid van ons personeel te bevorderen hebben we afgelopen winter voor de geïnteresseerde medewerkers opleidingen Nederlands voorzien om hen een basiskennis van de taal te geven.", aldus Fabienne Guaglianone, personeelsdirecteur Walibi.

De recruteringscampagne loopt nog tot midden maart 2007. Kandidaten die geïnteresseerd zijn in een job bij Walibi, kunnen surfen naar www.walibi.be.

# BERICHT AAN DE MEDIA #

Voor meer informatie, contacteer Greet Vandenberghe, PR Manager Walibi Belgium,
greet.vandenberghe@cda-parks.com, 010/42.16.33

URL: http://www.walibi.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL