Gemeente Utrecht


2007 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
2 Vragen van de heer A. Taskan en mevrouw N.A.M.E. Wigny
(ingekomen op 15 januari 2007)


Het CDA heeft vanuit het verkiezingsprogramma bij de collegeonderhandelingen vorig jaar april aandacht gevraagd voor betere straatverlichting in de stad. Het resultaat hiervan was dat er 100.000 euro in het collegeprogram bestemd is voor verbetering en onderhoud van de straatverlichting in de stad met name op de donkere fietstrajecten. Inmiddels heeft de CDA-fractie begrepen dat er op wisselende momenten in sommige delen van de stad nog problemen zijn met de uitvallende verlichting. In ieder geval lijken er structurele problemen te zijn met de verlichting zoals rond het Hieronymusplantsoen. Dit is ook bij enkele raadsbezoeken aan de wijken aan de orde geweest.

De CDA-fractie vraagt zich af hoe het extra budget voor het onderhoud en verbetering van de straatverlichting besteed wordt en heeft daarom de volgende vragen.

1. Is het college bekend met de problemen met de straatverlichting op het Hieronymusplantsoen, het aangrenzende eerste deel van de Nobeldwarsstraat en in de verbinding tussen Hieronymusplantsoen en Kromme Nieuwegracht ? Zo ja, welke maatregelen heeft het college inmiddels ondernomen om deze problemen met de verlichting in de toekomst te voorkomen ?
2. Kan het college aangeven of er op dit moment elders in de stad nog andere structurele problemen met de straatverlichting zijn ? Wanneer deze problemen er blijken te zijn hoe is de voortgang in de oplossing van deze problemen ?
3. Hoe staat het met het onderhoud van de lichtmasten en armaturen in de stad en de voortgang van het vervangingsplan van onder andere de kabels van de lichtmasten om kabelstoringen door het achterstallig onderhoud te voorkomen ?
4. Op welke manier zal het budget uit het collegeprogram voor verbetering van de straatverlichting besteed worden zowel in de tijd als op welke locatie ?


---- --