Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Salet burgemeester Spijkenisse (persbericht 006, 18 januari 2007)

Mirjam Salet (PvdA) voorgedragen als nieuwe burgemeester Spijkenisse

In de procedure voor de vervulling van de vacature burgemeester van Spijkenisse heeft de gemeenteraad van die plaats op woensdagavond 17 januari 2007 unaniem burgemeester Mirjam Salet uit Hoogezand-Sappemeer als eerste geplaatst op de lijst van aanbeveling voor de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De raad van Spijkenisse volgt hiermee het eveneens unanieme advies van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad.

Mirjam Salet (54) is gehuwd, heeft twee kinderen en is lid van de PvdA. Sinds 2000 is zij burgemeester van Hoogezand-Sappemeer. In de periode 1993 tot 2000 was zij burgemeester van s-Gravendeel. Van 1978 tot 1993 was zij namens de PvdA lid van de gemeenteraad van Gorinchem, waarvan de laatste acht jaar als wethouder met de portefeuille ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing, volkshuisvesting, verkeer en vervoer, milieu en toerisme.

De huidige burgemeester van Spijkenisse, Jan Broekhuis, neemt eind maart afscheid. De nieuwe burgemeester van die plaats zal begin april het stokje van hem overnemen.