Gemeente Maassluis

Website informeert reizigers over bereikbaarheid regio

Dit is een persbericht van de Stadsregio Rotterdam

Portefeuillehouder Verkeer en Vervoer Jeannette Baljeu heeft vandaag de website over de bereikbaarheid van de stadsregio Rotterdam officieel geopend. Op de site is alle informatie voor de reiziger op een overzichtelijke manier te raadplegen. Het is voor het eerst dat alle belangrijkste wegwerkzaamheden in de hele regio op één plek te vinden zijn.

Maar op www.bereikbareregiorotterdam.nl staat nog veel meer. De informatie over diverse onderwerpen is niet gebonden aan de grenzen van wegbeheerders, vervoerders, exploitanten van voorzieningen of andere betrokken instanties. De gegevens zijn integraal en op de behoefte van de reiziger afgestemd. Bovendien heeft de informatie niet alleen betrekking op de actuele verkeerssituatie maar ook op parkeertarieven, openingstijden van garages, capaciteit van voorzieningen en zo meer. Naast file-informatie kan er ook informatie worden gevonden over de verkeersmaatregelen bij publieksevenementen.

Hoofdonderdelen

De informatie over files op de rijkswegen komt van het Verkeerscentrum Nederland van Rijkswaterstaat. Naast de wegwerkzaamheden is er ook informatie op de site opgenomen over carpoolpleinen, Parkeer+Reis-locaties, over parkeren op straat en in garages inclusief tarieven, doorrijhoogten en openingstijden, alle vormen van openbaar vervoer in de regio en fietsinformatie, zoals stallingen en regionale bewegwijzerde fietsroutes.

Zoekfuncties

De reizigers kunnen de site op meerdere manier gebruiken. Zij kunnen de locatie van hun reis centraal stellen en de betreffende faciliteiten, zoals parkeermogelijkheden en fietsvoorzieningen opvragen. Maar zij kunnen ook per vervoersmogelijkheid zoeken. Bijvoorbeeld alle informatie over de fietsvoorzieningen, carpoolen of openbaar vervoer in de regio raadplegen. Een combinatie van beide is ook mogelijk, bijvoorbeeld waar kan ik parkeren bij het Zuidplein?

Keuze

Dit initiatief past in het beleid van de stadsregio waarbij de eigen keuze van de reiziger en de kwaliteit van de regionale infrastructuur voorop staan. Binnenkort wordt de site nog uitgebreid met een routeplanner voor auto en openbaar vervoer. Ook bevat de website binnenkort meer informatie over de bereikbaarheid van grote publiekstrekkers in de regio, zoals Diergaarde Blijdorp.