AutoRai

Start Citroën C4 WRC in Rally van Monte Carlo

(1/18/2007)
Citroën begint het nieuwe rally-seizoen met de C4 WRC, die vorig jaar voor het eerst werd getoond tijdens de autosalon van Parijs. Citroën zal met de teams Sébastien Loeb/Daniel Elena en Dani Sordo/Marc Martàaan de start verschijnen van de 75e editie van de Rally van Monte Carlo, van 18 t/m 21 januari.
De C4 WRC is de opvolger van de succesvolle Xsara WRC, waarmee Sébastien Loeb al 3 keer de Rally van Monte Carlo won en zelfs 3 wereldtitels in de wacht sleepte (2003, 2004 en 2005)!

Hoewel de overall styling van de C4 gehandhaafd is, moesten er natuurlijk wel aanpassingen worden gedaan om te voldoen aan de WRC regelgeving. Net als zijn voorganger beschikt de C4 WRC over vierwielaandrijving en een 2-liter turbomotor. De C4 is met zijn 4,20 meter lengte en 1,80 meter breedte wat groter dan de Xsara en deze verandering zorgt voor een nog betere stabiliteit in de bocht. Na een uitgebreide testperiode is de crew van Citroën Sport klaar voor de strijd.

De lat voor de prestaties van de C4 WRC ligt hoog, de doelstellingen van Citroën liegen er niet om; âDe Citroën C4 WRC is gebouwd en ontwikkeld om in zowel het rijders- als contructeurs klassement te winnen,â aldus Claude Satinet, Algemeen Directeur van Citroën.

Sébastien Loeb blijft rustig onder alle druk: âIk voel me goed in de C4 WRC en ben optimistisch, tijdens het testrijden loopt alles perfect. Maar uiteindelijk moet het gebeuren tijdens de rally!â