Ingezonden persbericht


LaCie introduceert netwerkopslag met RAID 5


· Volledige back-up- en hersteloplossing voor Windows tot 2 TB met vier hot-swappable SATA-drives

Amsterdam, 18 januari 2007 - LaCie introduceert de LaCie Ethetnet Disk RAID, de meest flexibele keuze in netwerkback-up voor kleine bedrijven en werkgroepen,. De oplossing wordt aangedreven door een 400MHz Intel® 80219-processor. Het is een volledige gegevensback-upoplossing voor Windows® met geavanceerde herstelfuncties zoals netwerk-booting en booting op afstand. Daarnaast ondersteunt de LaCie Ethernet Disk Raid automatische stationsheropbouw indien deze is geconfigureerd op RAID 5+-spare. De oplossing biedt een capaciteit van 1 TB of 2 TB met vier hot-swappable stations, en omvat twee USB 2.0-poorten om eenvoudig opslag aan het netwerk toe te voegen.

"LaCie Ethernet Disk RAID is de perfecte aanvulling op ons Ethernet Disk-gamma", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux van LaCie "Het is meer dan een eenvoudige server met RAID-beveiliging voor het delen van bestanden. Gebruikers hoeven met deze flexibele opslagoplossing slechts één apparaat aan te schaffen voor het delen van bestanden, gegevensback-up en gegevensherstel. Met deze krachtige NAS-oplossing timmert LaCie verder aan de weg en komt het bedrijf tegemoet aan de groeiende behoefte aan opslag in kleine kantooromgevingen."

"Door de prestatie en integratie van de Intel 80219 XScale®-processor kunnen ondernemingen zoals LaCie een nieuwe reeks van oplossingen voor intelligente netwerkopslag voor kleine bedrijven leveren die betaalbaarheid combineert met flexibiliteit en gebruiksgemak", zegt Seth Bobroff, directeur marketing van de Intel Storage Group.

LaCie Ethernet Disk RAID is te gebruiken als een back-up- en hersteloplossing voor Windows®, maar ondersteunt ook bestandsdeling op Linux en Mac OS®. Het biedt UPnP(TM)-ondersteuning voor automatische herkenning op het netwerk. LaCie Ethernet Disk RAID is ook in te zetten als een FTP-server voor gegevenstoegang. Gebruikers kunnen bestanden via een internetverbinding opslaan op elk gewenst apparaat. De oplossing is uitgerust met twee Gigabit LAN-poorten voor het installeren van een DHCP-server met auto-IP toewijzing, of een lokaal Gigabit-netwerk.

LaCie Ethernet Disk RAID omvat Windows® Backup & Herstelsoftware met alle functionaliteit voor automatische incrementele back-ups. Als een computer crasht, kan de gebruiker via het netwerk starten in Windows® en verder werken terwijl het systeem wordt hersteld. LaCie Ethernet Disk RAID biedt een volledige set beheertools om specifieke toegangsrechten te creëren voor werkgroepen of gebruikers. Via e-mail worden zij geïnformeerd over basisactiviteiten, back-ups en eventuele systeemfouten.

De LaCie Ethernet Disk RAID is opgenomen in de directory van de Intel Storage Community, een hulpbron voor netwerkbeheerders die activiteiten zoals marketing willen uitbreiden.