Ingezonden persbericht


Apeldoorn, 18 januari 2007

Samenwerking vier marktleiders

Naadloze afstemming kozijnonderdelen door nieuwe formule 5D Inside®

Vier marktleiders Alprokon Aluminium, Deventer Dichtingsprofielen, Holonite en NEMEF bundelen de krachten om gezamenlijk nieuwe producten en innovatieve toepassingen in het raam- en deurkozijn aan klanten te kunnen aanbieden. Tijdens de Bouwbeurs presenteren de individuele partners hun innovaties en strategische samenwerking. Met 5D Inside® waarborgen deze partners een hoge kwaliteit van vijf essentiële onderdelen voor raam en deur.

Multifunctioneel

Het 5D Inside® concept is een aanpak met vijf succesfactoren op vijf onderdelen: Deur/raam, Dorpel, Driepuntssluiting, Dichting en Deurnaald. Het 5D Inside® concept is een laagdrempelig concept; het is een multifunctioneel systeem voor de timmer- en deurenindustrie. Met 5D Inside® kan zij de onafhankelijke producttoepassingen van de individuele aanbieders gebruiken die naadloos op elkaar aansluiten.

De kracht

De kracht van dit concept ligt in vijf elementen besloten: eigentijds en esthetisch design, comfort, zorgeloos in onderhoud en duurzaamheid, veiligheid door hoge inbraakwerendheid klasse 3 en één geïntegreerde all-in garantieverklaring van alle partners. Vervolgens biedt dit concept afnemers het gemak dat het bestek geen losse componenten meer hoeft te bevatten, maar bouwdeelsystemen met een veelvoud aan oplossingen.

Productinnovaties

De kracht van 5D inside® is vervolgens toe te schrijven aan het innovatieve vermogen van de vier onafhankelijke partners.

Holonite

De hybride raamdorpel/waterslag van Holonite betekent voor de bouw- en timmerindustrie een grote vooruitgang. Dit nieuwe product is technisch beter dan de conventionele methodes en oplossingen. Voor de raamdorpel past Holonite haar duurzaam materiaal 'gegoten composietsteen' toe, waardoor de kwaliteit van het totale raamkozijn aanzienlijk verbetert. De uitstraling van dit product is kwalitatief en robuust. Deze toepassing kent vier bouwkundige voordelen, waaronder industriële montage (tijdens de kozijnfabricage), geen stelwerk, geen voegwerk en geen kozijnrot.

NEMEF

Op het gebied van veiligheids meerpuntssluitingen komt NEMEF met een nieuwe lijn gericht op de voor- en achterdeuren. Voor de achterdeur is een versie ontwikkeld met anti-foutbediening, waardoor het beschadigen van kozijnen door nog uitstaande haakschoten wordt voorkomen. Om de infreesdiepte te beperken en de nastelbaarheid te vergroten komt NEMEF vervolgens met een nieuwe lijn nastelbare sluitkommen en sluitplaten. Ook aan de scharnierzijde innoveert NEMEF. Speciaal om het doorhangen en opzwellen van deuren te voorkomen ontwikkelde NEMEF het innovatieve anti-doorhangscharnier.

Alprokon Aluminium

Decennialang profileert Alprokon Aluminium uit Barendrecht zich met deurnaalden en profielen (afdichting tussen en rondom dubbele deuren). De producten onderscheiden zich door een hoge mate van functionaliteit met een innovatief karakter. Op dit moment zijn meer dan 100 octrooien internationaal gedeponeerd. Alprokon heeft een deurnaaldsysteem ontwikkeld met een geïntegreerde NEMEF meerpuntssluiting. De deurnaalden met geïntegreerde Nemef meerpuntssluiting voldoen in deze combinatie aan inbraakwerendheidsklasse 2. Ook is de wind- en waterdichtheid door middel van het aanwezige labyrintsysteem tot een maximum geoptimaliseerd. Dit systeem voldoet aan 30 minuten brandwerendheid.

DEVENTER Dichtingsprofielen

Speciaal voor de 5D Inside® detaillering heeft DEVENTER een nieuw profiel ontwikkeld, code SV 1515. Dit DEVENTER Profiel SV 1515 is opgebouwd uit een hoogwaardige harde compacte TPE. Rug en het functiedeel is vervaardigd van het nieuwe onlangs geïntroduceerde gesloten mircroschuimmateriaal. Door toepassing van het gesloten microschuim in combinatie met de vormgeving van het profiel ontstaat er een groot tolerantieopname c.q. werkgebied, nl. van 3-10 mm. Dit is ideaal voor de toepassing bij deuren.

-einde persbericht-



Ingezonden persbericht