donderdag 18 januari 2006


----------
Deze week in FEM Business (week 3, vanaf vrijdag 19 januari in de kiosk)

Gehaaide polissen
Verzekeraars en tussenpersonen spelen elkaar de zwarte piet toe. De afgelopen jaar is er maar liefst 60 miljard euro premie in de kassen van verzekeraars gestort. Deze ondoorzichtige markt heeft snel transparantie nodig. Desnoods moet dat met harde wettelijke maatregelen worden afgedwongen.

Orkaan Hugo
De Venezuelaanse president jaagt buitenlandse investeerders weg. Slecht voor de economie en ook op de Antillen wordt met argusogen naar het westelijk buurland gekeken.

ASMI
De strijd om de opvolging van oprichter en grootaandeelhouder Arthur del Prado kan ieder moment losbarsten. Hij zelf ziet het liefst zijn zoon Chuck in het pluche. Niet iedereen vindt dat een goed idee. Er zijn slimmere kandidaten voor die post.

Delftenaren de markt op
De onderzoekers van TNO moeten het doen zonder overheidssteun. Da's even wennen...

Verder in FEM Business: Zie de inhoudsopgave in de bijlage.

Informatie: Arne van der Wal 06 22 31 37 18 /
020.515.98.52 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 21 / 06.22.31.37.18