KPN NV

Den Haag, 18-01-2007

KPN initieert aanleg glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen Alkmaar en Heerhugowaard
KPN start binnenkort met de vraagbundeling voor de aanleg van een snel glasvezelnetwerk voor ondernemers op de bedrijventerreinen Boekelermeer in Alkmaar en de terreinen Zandhorst I, II en III, Beveland en de Frans I en II in Heerhugowaard. Via het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven de nieuwste en snelste ICT-oplossingen gebruiken. KPN realiseert bij voldoende belangstelling het netwerk in samenwerking met zijn lokale partner ISSYS Groep en verwacht dat het medio zomer 2007 operationeel zal zijn.

Door vraagbundeling kunnen bedrijven tegen lagere kosten gebruikmaken van de aanleg van een glasvezelverbinding. De ondernemers beschikken met het glasvezelnetwerk over een toekomstvaste infrastructuur en kunnen gebruikmaken van (online) toepassingen die veel bandbreedte vereisen, zoals video en (zware) applicaties. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel ook bijzonder geschikt voor camerabeveiliging op afstand.

Het glasvezelnetwerk biedt altijd dezelfde hoge snelheid, onafhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Bovendien is glasvezel van KPN gebaseerd op een zogenaamde open infrastructuur, zodat de ondernemers over dit netwerk diensten en applicaties van alle aanbieders kunnen gebruiken. Binnenkort zal KPN zijn telefoniediensten geschikt maken voor levering over het glasvezelnetwerk, zodat de bedrijven ook voordeliger kunnen bellen via hetzelfde netwerk.

De ondernemersverenigingen zijn blij met het initiatief van KPN: `De komende jaren neemt de behoefte aan snelle communicatie in het bedrijfsleven sterk toe. Toepassingen zoals camerabeveiliging op afstand en bellen via breedband hebben baat bij de betrouwbaarheid en snelheid van glasvezel. We zijn ervan overtuigd dat glasvezel de toekomst heeft.'

Over ISSYS Groep
Met als doel het leveren van aantoonbare toegevoegde waarde, ontwerpt, implementeert, integreert en beheert de ISSYS Groep turn-key oplossingen op het gebied van Communicatie, Automatisering, Serverruimtes en Beveiligingstechniek. De ISSYS Groep onderscheidt zich door unieke technische expertise en ervaring, de flexibele en klantgerichte cultuur en concurrerende prijsniveaus. Gekenmerkt door vakbekwaamheid, pragmatisme en kwaliteitsdenken, staat de interactie met de klant altijd centraal.

ISSYS heeft vestigingen in Heerhugowaard en Alkmaar en bestaat sinds 2002. Ongeveer 35 professionals werken dagelijks aan oplossingen en nieuwe functionaliteiten bij zowel bedrijven als instanties en overheden. Kijk voor meer informatie op www.issys.nl.