Gemeente Heerlen

Michelle Conjaerts spreekt van geweldige kans
Jonge kunstenaar exposeert in werkkamer Heerlense cultuurwethouder

Na de expositie van Susanne Brekelmans stelt Karel Scholtissen, wethouder van Cultuur, opnieuw zijn kamer ter beschikking aan een jonge kunstenaar om zich te presenteren aan een groot publiek. Dit maal valt de eer te beurt aan de 24-jarige Heerlense Michelle Conjaerts, in 2005 afgestudeerd aan de Kunstacademie Maastricht als docente Beeldende Kunst en Vormgeving.

Het initiatief van Scholtissen om jonge, nog niet bekende kunstenaars via zijn werkkamer een expositieplek te geven waardoor hun werk aan een breder publiek dan alleen eigen omgeving getoond kan worden, heeft talrijke positieve reacties opgeleverd. Daarom heeft de cultuurwethouder besloten om dit initiatief een vervolg te geven: in principe zal nu iedere drie maanden een nieuwe mini-expositie van een jonge kunstenaar in de werkkamer van de wethouder op het Heerlense stadhuis te zien zijn. Wellicht dat in de toekomst de expositiemogelijkheden worden uitgebreid naar andere kamers in het stadhuis of stadskantoor.

Het werk van Michelle Conjaerts bestaat vooral uit fotografie en toegepaste vormgeving zoals op meubels ('Delusion' zitobjecten) en lampen. In haar werk zijn haar ambities maar ook haar liefde voor Heerlen terug te vinden. Zo heeft zij bijvoorbeeld een fotoreportage gemaakt van de graffitiwand bij Theater Heerlen. Michelle Conjaerts maakt ook tal van werk (portretfotografie) in opdracht.

De mini-expositie van Michelle Conjaerts loopt tot 16 maart a.s. De expositie is te bezichtigen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen zich melden bij de secretaresse voor Cultuur, stadhuis, ingang Raadhuisplein.




Gemeente Heerlen