Productschap Margarine


18.01.2007

Publicatie claims- en verrijkingswetgeving

Op zaterdag 30 december 2006 zijn in het Publicatieblad van de Europese Unie (EU) de verordeningen inzake claims en verrijking gepubliceerd. Deze verordeningen treden allebei op 19 januari 2007 in werking (=20 dagen na bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Unie) en zijn van toepassing vanaf 1 juli 2007.

De op genoemde datum gepubliceerde tekst over claims betrof echter een verouderde versie, waarin de in 2006 gesloten compromissen tussen Commissie, Raad en Parlement niet waren opgenomen. De verordening diende dan ook te worden gerectificeerd. Vandaag, op 18 januari is de juiste verordeningstekst m.b.t. claims gepubliceerd. De verordening zal op korte termijn nog op twee punten worden gewijzigd: er komt een overgangsperiode voor claims gericht op kinderen en er zal naar de nieuwe in plaats van naar de oude comitologieprocedure worden verwezen.

Voor de tekst van Verordening (EG) nr. 1924/2006 inzake voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen klik hier .

Voor de tekst van Verordening (EG) nr. 1925/2006 inzake de toevoeging van vitaminen en mineralen en bepaalde andere stoffen aan levensmiddelen (kortweg Verordening inzake verrijking), klik hier .