Ingezonden persbericht


Persbericht

Feestcheque Jantje Beton Loterij voor school in Hulst

Leerling uit groep 8 van basisschool de Ark verkocht winnende lot aan plaatsgenoot

Utrecht, 18 januari 2006. Op maandag 22 januari ontvangt de school die het winnende lot van de Jantje Beton Loterij 2006 heeft verkocht een feestcheque ter waarde van E700,-. Directeur Henk Kasbergen van Jantje Beton overhandigt op de Ark in Hulst de feestcheque én een kleine verrassing van popgroep Ch!pz aan Wouter Bussen uit groep 8. Wouter verkocht het winnende lot van een lotenboekje dat hij van een medeleerling had overgenomen. De school mag de cheque inzetten voor een leuk feest en is zeer verheugd met deze prijs.

Voor de school in Hulst is het winnen van deze cheque een welkom geschenk. "Wij hadden er totaal niet bij stilgestaan dat we een prijs konden winnen met de Jantje Beton loterij," zegt Tonny Veldhoen, leerkracht en vrouw van de directeur. Het lot kwam uit een boekje dat een andere leerling had afgestaan aan Wouter. Tonny Verheulen is vooral te spreken over de formule van de loterij. "Dat kinderen zich inzetten voor een goed doel en er zelf ook iets aan over houden, vinden wij een leuk concept. Wij wonen in een kleine stad met veel speelruimte, maar voor de kinderen uit grote stad bijvoorbeeld is Jantje Beton heel belangrijk. En het is goed om iets voor anderen over te hebben. Volgens mij doen wij vanaf het begin al mee met de loterij en deze prijs is weer een extra stimulans om mee te blijven doen!"

De school weet overigens nog niet waaraan de E700,- wordt besteed."Eerst gaan we overleggen met het team en dan betrekken we de kinderen er waarschijnlijk ook bij." Wat ze met de opbrengst van de loterij gaan doen, is wel bekend. "Eerst op de fiets naar Oostkapelle en daar logeren we in het kasteel van het Stayokay hostel. En in een kasteel overnachten is duur, vandaar dat we de opbrengst goed kunnen gebruiken. We zijn geen rijke school en zonder de Jantje Beton Loterij hadden we deze extra's niet kunnen doen."

De loterij waarbij kinderen van diverse scholen in heel Nederland lootjes verkopen aan de deur was dit jaar van 13 tot en met 26 september. De scholen mogen de helft van de opbrengst door verkoop van de loten behouden. Ze kunnen dit besteden aan eigen speel- en spelactiviteiten. De andere helft van de opbrengst wordt door Jantje Beton ingezet voor projecten die spelen voor kinderen stimuleren. De trekking van de loterij was op 23 november jl.

Jantje Beton stimuleert spelen in de buurt. Als kinderen spelen, hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei indrukken en ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om juist deze kinderen spelenderwijs voor te bereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Want door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

Noot voor de redactie /