NOVA

18-01-2007

Storm in Nederland
De aangekondigde zuidwesterstorm zorgde vandaag rond het middaguur voor ongelukken en forse problemen, vooral in westelijk Nederland. En toevallig vandaag publiceerden zes Nederlandse onderzoeksinstellingen een rapport over de gevolgen van de klimaatsverandering onder voorzitterschap van Rob van Dorland van het KNMI. Hebben al die stormen achter elkaar iets te maken met de klimaatsverandering? Rob van Dorland reageert in de studio.

Gerechtigheid voor Noord-Afrikaanse oorlogsveteranen Ze hebben geholpen nazi-Duitsland te verslaan en Frankrijk te bevrijden. Maar toen de oorlog was afgelopen werden ze met een fooi afgescheept. Noord-Afrikaanse soldaten, oude mannen inmiddels, krijgen eindelijk de eer die ze toekomt en hopelijk ook een volwaardig veteranenpensioen. Het is een film, 'Indigènes', letterlijk inboorlingen, die voor de omslag heeft gezorgd.

Kunstroof in Laren
Dieven hebben uit de tuin van het Singer museum in Laren zeven beelden gestolen. Onder meer een afgietsel van de denker van Rodin. Allemaal van brons. De politie denkt dan ook dat hoge koperprijs er iets mee te maken heeft. Maar als kunstwerken hebben de beelden een veel hogere waarde dan als metaal. De roof is een dieptepunt in een reeks van kunstroven in het Gooi de afgelopen maanden.

Presentatie: Joost Karhof

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht


----------