AutoRai

Chevrolet introduceert Matiz Sport

(1/18/2007)
Chevrolet heeft sinds enige tijd diverse sportieve en extra aantrekkelijk geprijsde Sport-uitvoeringen in haar modelgamma. Het speciaal samengestelde Sport-pakket wordt als optie op bestaande uitvoeringen van verschillende Chevrolet-modellen geleverd voor een meerprijs van slechts EUR 495,-. Met onmiddellijke ingang is ook de Matiz nu leverbaar met het dynamische Sport-pakket. Chevrolet leverde het Sport-pakket al op de Kalos, Aveo, Lacetti, Nubira sedan, Nubira Stationwagon en de Tacuma MPV. Standaard vertegenwoordigt het pakket met sportieve accessoires een waarde van EUR 1.250,- euro, maar Chevrolet levert het tijdelijk tegen een meerprijs van slechts EUR 495,-.

Matiz Sport
De Chevrolet Matiz, die door Autotaxatie.net recent nog werd gekozen als meest waardevaste auto in het A-segment, onderscheidt zich zelfs in zijn basisuitvoering al vanwege zijn rijke uitrusting. Het Sport-pakket dat Chevrolet vanaf nu ook op de Matiz levert, biedt daar bovenop nog eens 13 inch aluminium velgen, dorpelbeschermers vóór, een speciale mattenset, een uitlaatsierstuk en Sport-badge op de flanken.

Kalos Sport
Het aantrekkelijke Sport-pakket is tevens voor zowel de Kalos driedeurs- als vijfdeurs-uitvoeringen leverbaar. Net als de Matiz Sport kan ook de Kalos in Sport-trim rekenen op dorpelbeschermers, een luxe mattenset, een sportuitlaat en Sport-emblemen op de zijkanten. Bovendien is de Kalos Sport uitgerust met 15 inch aluminium velgen.

Aveo Sport
De compacte Chevrolet Aveo sedan wordt alom geprezen vanwege zijn rijke uitrusting en ruime kofferbak en het Sport-pakket verleent hem bovendien een extra sportieve uitstraling. Het pakket aan sportieve accessoires bestaat voor de Aveo uit 15 inch lichtmetalen velgen, een luxe mattenset en dorpelbeschermers. Bovendien benadrukken de Sport-badges dat het hier om de sportieve uitvoering gaat.

Lacetti & Nubira Sport
In de compacte middenklasse levert Chevrolet met de Lacetti, Nubira sedan en Nubira Stationwagon een zeer uiteenlopende reeks modellen, waarbij de nadruk afwisselend op sportiviteit, comfort en ruimte ligt. Daarmee appelleert Chevrolet aan een zeer breed publiek. Het Sport-pakket voor de drie compacte middenklassers bestaat uit 15 inch aluminium velgen, dorpelbeschermers, een luxe mattenset en een sportief uitlaatsierstuk. Ook hier ontbreken de Sport-badges uiteraard niet.

Tacuma Sport
Voor de Chevrolet Tacuma Sport wijkt het pakket enigszins af dankzij de verchroomde strip op de achterzijde, waardoor âhet achtersteâ van de MPV een meer dynamische uitstraling krijgt. Net als de overige Chevrolet Sport-uitvoeringen is ook de Tacuma Sport uitgerust met 15 inch aluminium velgen, dorpelbeschermers, een speciale mattenset en Sport-badges die het sportieve karakter van deze uitvoering benadrukt.

De Sport-uitvoeringen van Chevrolet zijn inmiddels te bewonderen in de showroom van de Chevrolet-dealers.