Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - Brand in woning; geen gewonden               |
In een woning aan de Kievitmeen is op woensdag (17/01) brand uitgebroken. De bewoner bleek niet thuis te zijn. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

De politie kreeg kort voor half drie 's middags een melding van een brand in een appartementencomplex. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren medewerkers van de brandweer al gearriveerd. Agenten hebben, gezien de ernst van de brand en de gevaarlijke situatie die daardoor voor omwonenden ontstond, de omgeving tijdelijk afgezet, zodat de brandweer goed haar werk kon doen. De brandweer begon direct met het blussen van de brand; deze was snel onder controle. De bewoner bleek ten tijde van de brand niet in de woning te zijn. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

|     |Putten - Woningbrand; vier mensen uit huis gehaald        |
In een woning aan de Willem de Zwijgerlaan is op woensdag (17/01) brand uitgebroken. Vier aanwezige personen (onder wie een tweejarig kind) zijn door agenten uit de woning gehaald. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Er vielen geen gewonden. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Bij de politie kwam kort voor twaalf uur 's middags een melding binnen dat er op bovengenoemd adres brand zou zijn uitgebroken en dat er nog mensen in de woning aanwezig waren. Hierop gingen agenten met spoed ter plaatse en zij troffen in de woning vier mensen aan, waaronder een moeder (26 jaar) en een kind (2 jaar). Zij zijn allen direct uit de woning gehaald. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen, maar zij kon niet voorkomen dat de gehele bovenverdieping onder het roet kwam te zitten. Medewerkers van een ambulance kwamen eveneens ter plaatse om moeder en kind te onderzoeken, maar er werd geen letsel geconstateerd. De oorzaak van de brand is op dit moment niet bekend.

|     |Elburg - Hek voor woning omver gereden                    |
De politie is een onderzoek gestart naar een incident dat op zaterdag (13/01) op de Ellestraat heeft plaatsgevonden en waarbij een gietijzeren hek voor een woning door een tot nu toe onbekend gebleven automobilist omver werd gereden. De politie wil graag in contact komen met deze automobilist en/of met eventuele getuigen van het incident.

Het incident vond omstreeks 17.00 uur plaats. De bestuurder van een auto reed tegen een gietijzeren hek aan, waarbij het hek ontzet en beschadigd raakte. De bestuurder van de auto is na de aanrijding doorgereden. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het om een donkerkleurige BMW gaat. De auto is als gevolg van de aanrijding ook beschadigd. Tevens is duidelijk geworden dat vlak achter deze BMW meerdere auto's hebben gereden.

Bij de politie is op dit moment echter nog niet bekend wie de bestuurder van deze BMW is. Zij wil daarom graag met deze persoon in contact komen, zodat de zaak correct kan worden afgehandeld. Ook zoekt de politie contact met de bestuurders van de auto's die ten tijde van het incident vlak achter de BMW hebben gereden. Mogelijk dat zij iets hebben gezien of de politie andere informatie over het incident kunnen verschaffen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Nunspeet - Verkeerscontrole                               |
De politie heeft op woensdag (17/01) op meerdere locaties verkeerscontroles gehouden. In totaal kregen 42 personen een bekeuring. De politie hoopt door middel van deze controles de verkeersveiligheid te vergroten.

De controle werd in de ochtenduren op de Nijverheidsweg, Oosterlaan, Bloemhofweg, Westerlaan en de Nunspeterweg gehouden. De controle richtte zich met name op wegen, waar veel klachten zijn over te snel rijden en op wegen waar veel schooljeugd langskomt. Uiteindelijk bleek dat 42 personen zich niet aan de geldende regels hielden. Zo werd onder meer vastgesteld dat de verlichting niet in orde was, mensen geen gordel droegen en dat er te hard werd gereden in een 30-km zone. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen. Omwonenden hebben de verkeerscontrole zeer gewaardeerd.

Einde berichten
---


---


---

---- --