Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LG Electronics lanceert Vista-monitorlijn

Vier nieuwe 'Certified for Windows Vista'-modellen met Microsoft Industrial DesignToolkit

Almere, 18 januari 2007 - LG Electronics lanceert zijn eerste innovatieve LCD-monitorlijn voor 2007. Deze nieuwe breedbeeldmonitoren zijn alle 'Certified for Windows Vista'. De vier modellen hebben een schermgrootte van 19-inch tot 22-inch en onderstrepen de variëteit van het LG LCD-monitoraanbod voor het begin van 2007. De nieuwe modellen zijn uitgerust met de Industrial Design Toolkit van Microsoft.

De 'Certified for Windows Vista' FLATRON-schermen zijn ontwikkeld voor naadloze samenwerking met het nieuwe Microsoft-besturingssysteem. Gebruikers zullen ervaren dat de functionaliteit is verbeterd en het breedbeeld maakt 'multitasken' nog eenvoudiger. Daarnaast zijn de breedbeeldmonitoren bij uitstek geschikt voor HD-content, iets wat video- en gaming-liefhebbers zeker zullen waarderen.

De 19-, 20- en 22-inch monitoren (respectievelijk L196WTQ-SF, L206WTQ-SF, L226WTQ-SF en L226WA-SN) zijn uitgerust met de Digital Fine Contrast Technology. Deze technologie verbetert de contrastratio tot 3000:1, momenteel een van de hoogste in de markt. Met een razendsnelle responstijd van 2 ms biedt het scherm kristalheldere beelden met minimale vervorming. Door de 'ez Zooming'-technologie van LG kunnen gebruikers de schermgrootte en resolutie met een druk op de knop wijzigen. Deze optie is ideaal voor het vergroten van kleine lettertypes of beelden. De nieuwe 22-inch monitor (L226WA-SN) is bovendien uitgerust met AV-poorten.

De vier nieuwe modellen bevatten DVI met HDCP voor Windows Vista-ondersteuning en RGB. Naast de grote kijkhoek van 170 graden zijn ze ook voorzien van f-ENGINE, de eerste chip ter wereld voor desktopmonitoren, die de kwaliteit van beelden verbetert. f-ENGINE vergroot de helderheid en onafhankelijkheid van kleuren. De monitoren zijn zeer fraai vormgegeven met een ultradun scherm dat zowel kan draaien als in hoogte verstelbaar is. Met het stijlvolle zwartzilveren ontwerp zijn deze nieuwe LCD-monitoren een goede aanvulling voor iedere werkomgeving, voor thuis of op kantoor.

De L226WTQ-SF is vanaf nu verkrijgbaar voor de adviesprijs van 379 euro incl. btw. De L226WA-SN is vanaf nu verkrijgbaar voor de adviesprijs van 399 euro incl. btw. De L196WTQ-SF en L206WTQ-SF zijn vanaf mei 2007 verkrijgbaar; prijzen zijn nog niet bekend.

Over LG Electronics
LG Electronics is een van 's werelds grootste producenten van consumentenelektronica en een technologische vernieuwer op het gebied van informatie, communicatie en elektronica. 80 dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 72.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is 's werelds grootste producent van plasmaschermen, CDMA-handsets, airconditioners, apparatuur voor optische opslag, dvd-spelers en home cinema-systemen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. De wereldwijde omzet over 2005 bedraagt ruim 35 miljard dollar (geconsolideerd: 45 miljard dollar).