Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 18 januari 2007

Persberichten (2) donderdag 18 januari 2007

Maastricht: Twee pogingen straatroof

In Maastricht zijn gisteren op twee verschillende plaatsen twee personen slachtoffer geworden van poging tot straatroof. In beide gevallen gingen de belagers ervandoor zonder dat ze in hun opzet waren geslaagd.

Getuigen zagen een vrouw even na 16:00 uur ter hoogte van de vijver in het Henry Hermanspark op de grond liggen. De vrouw bleek zojuist door de passagier van een voorbijrijdende scooter omver te zijn geduwd, nadat deze had geprobeerd de tas van het slachtoffer afhandig te maken. Een 22-jarige vrouw overkwam hetzelfde toen zij rond 22:00 uur over het Herdenkingsplein liep en een onbekende jongen plotseling haar tas beetpakte in een poging deze mee te nemen. De vrouw hield echter haar tas vast en kwam ten val. Als gevolg hiervan raakte ze lichtgewond aan haar rechterarm en pols. Een voorbijganger reageerde op haar hulpgeroep en snelde te hulp. Hierop liet de jongen de tas los en rende weg. Enkele andere jongens, die klaarblijkelijk bij de verdachte hoorden, gingen er eveneens vandoor. De politie heeft beide zaken in onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden via het telefoonnummer 0900 8844.

Klimmen: grote hennepvondst

Vandaag heeft de politie een grote hennepvondst gedaan in enkele schuurtjes achter woningen aan de Haspengouw in Klimmen. In totaal werden er 19.000 planten aangetroffen, waarvan het overgrote deel nog uit stekjes bestond. De politie kwam de plantages op het spoor door het overmatige stroomverbruik op de locatie. De politie probeert te achterhalen aan wie de plantages toebehoorden.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --