Gemeente Leeuwarden
Stormschade en overlast in Leeuwarden (update: 15.30 uur)

De hevige storm die op dit moment over ons land raast zorgt ook in Leeuwarden voor veel overlast en schade. Politie, brandweer en gemeente hebben de handen vol aan de vele meldingen over omgewaaide bomen, daken die dreigen weg te waaien en rondvliegende dakpannen.

Op dit moment is de Groningerstraatweg in beide richtingen afgesloten. Het verkeer dient een andere route te kiezen omdat de luifel van het tankstation dreigt weg te waaien. Eerder vanmiddag is een deel van een dak van een beddenzaak aan de Voorstreek al weggewaaid. Vanwege gevaar is de omgeving afgezet. Ook de Nieuweweg is afgezet: hier dreigen panelen van Halfords weg te waaien.

In de Knoopstraat heeft de gemeente een aantal bomen preventief omgezaagd omdat ze dreigden op de nabij gelegen school te vallen. Overal in de stad zijn bomen omgewaaid; in totaal zijn reeds 20 meldingen ontvangen. Volgens de meteodienst van Vliegbasis Leeuwarden zal de storm nog zeker tot middernacht duren. Vanwege het gevaar van vallende dakpannen en boomtakken wordt het advies gegeven om binnen te blijven.

Als gevolg van de weersomstandigheden is besloten om de avondopenstelling in het Stadskantoor te laten vervallen; dit betekent dat hedenavond geen aanvragen voor paspoorten en rijbewijzen kunnen worden gedaan.

Noot voor de redactie;