Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Storm- en andere schade in Noord- en Oost-Gelderland      |
Een week na de vorige storm is het wéér goed raak. In het hele gebied van Noord- en Oost-Gelderland ( van Harderwijk tot Winterswijk) is sprake van veel overlast vanwege de storm met harde windstoten.

Gemeenschappelijk actiecentrum Vanaf vanochtend 11.30 uur is een actiecentrum van de gemeenschappelijke hulpdiensten (Politie, Brandweer en Ambulancediensten) in Apeldoorn ingericht. De bedoeling daarvan is om de hulpverlening alvast gestroomlijnd te hebben, voor het moment dat er grotere incidenten plaatsvinden dan de te verwachten omgewaaide bomen.

Stormschade Met name de brandweer rukt inmiddels continu uit om bomen en takken op te ruimen die overlast veroorzaken op wegen, paden en dergelijke. Tussen 12 uur en half vier kwamen er 144 meldingen van omgevallen bomen binnen op de alarmcentrale. Er zijn tot nu toe geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Wel is er in Harderwijk een gevaarlijke situatie ontstaan doordat er twee glazen platen van een appartementencomplex aan de Bachdreef afgewaaid zijn. Ook hier zijn geen gewonden, maar wel mogen mensen het pand voorlopig niet meer in. Zij worden door de gemeenete opgevangen. In verband met de mogelijkheid dat er meer platen wegwaaien is een noodwinkel van C 1000 tijdelijk gesloten en rijden de treinen met lastgeving (verminderde snelheid).

Verder is onder andere in Lochem een deel van het dak van een basisschool weggewaaid. De leerlingen waren al naar huis. In Zutphen waaide het dak van een winkel. In Apeldoorn is een muur omgewaaid en op een auto terechtgekomen.

Naast de weersoverlast is er een grote brand in Oosterwolde in een boerderij met rieten kap.

Einde bericht
---


---


---

---- --