Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Fietsster gewond na aanrijding                |
Een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn en een 54-jarige fietsster uit Apeldoorn zijn op woensdag (17/01) op de Maasstraat met elkaar in botsing gekomen. De vrouw is met rugklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Zowel de fiets als de auto raakten beschadigd.

De melding van het incident kwam omstreeks 12.15 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de man op de Maasstraat in de richting van de Waalstraat reed. Bij het kruispunt sloeg hij rechtsaf en verleende daarbij geen voorrang aan de vrouw die op de dezelfde weg rechtdoor wilde rijden, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De vrouw is met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist raakte niet gewond. Zowel de auto als de fiets liepen door de aanrijding beschadigingen op.

|     |Apeldoorn - Fietsster belandt op motorkap                 |
Een 52-jarige fietsster uit Apeldoorn en een 24-jarige fietsster uit Apeldoorn zijn op woensdag (17/01) op de kruising Vosselmanstraat/Sprengenweg met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is voor verder medisch onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Zowel de auto als de fiets raakten beschadigd.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 17.30 uur binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de automobiliste op de Vosselmanstraat reed en daarbij uit de richting van de Wilhelmina Druckerstraat kwam. De fietsster reed op het fietspad naast de Sprengenweg in de richting van de Vosselmanstraat en reed op bovengenoemde kruising door rood. Het licht voor de automobiliste was inmiddels op groen gesprongen en een aanrijding was het gevolg, waarbij de fietsster op de motorkap van de auto terechtkwam. Laatstgenoemde is voor verder medisch onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobiliste kwam met de schrik vrij. Op dit moment is de aard van eventuele verwondingen niet bekend. Zowel de auto als de fiets liepen door de aanrijding beschadigingen op.

|     |Apeldoorn - Aanrijding tussen twee auto's                 |
Twee automobilisten uit Apeldoorn (29 en 61 jaar) zijn op woensdag (17/01) op het kruispunt Marchantstraat/Kanaal Zuid/Laan van Kuipershof met elkaar in botsing gekomen. De 29-jarige man is voor verder behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen zijn afgesleept.

De melding van het incident kwam kort na elf uur 's avonds bij de politie binnen. De 29-jarige man op de Laan van Kuipershof in de richting van Kanaal Zuid reed. Op bovengenoemde kruising sloeg hij linksaf. Hierbij zag hij de hem tegemoetkomende auto van een 61-jarige bestuurder over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De 29-jarige man liep een hoofdwond op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De andere bestuurder liep voor zover bekend geen verwondingen op. Beide auto's raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

|     |Apeldoorn - Met drank op achter het stuur                 |
Een 37-jarige automobilist uit Hengelo (O.) bleek op donderdag (18/01) tijdens een controle op de Zutphensestraat onder invloed van alcohol en vermoedelijk zonder verzekering achter het stuur te zitten. De man moest zijn auto achterlaten op het politiebureau en heeft daarnaast een boete voor het rijden onder invloed gekregen.

Surveillerende agenten besloten de man kort na twee uur 's nachts te controleren, omdat het vermoeden bestond dat hij onverzekerd rondreed. Daarnaast werd bij de man een blaastest afgenomen. De blaastest wees het gebruik van alcohol uit, waarna de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,7 promille. De man kreeg hiervoor een boete. Omdat hij tevens niet kon aantonen dat zijn auto verzekerd was, moest hij deze achterlaten op het politiebureau. De man kan zijn auto pas meenemen als hij aan de politie een verzekeringsbewijs laat zien.

|     |Apeldoorn - boete actie binnenstad Apeldoorn              |
Bij een gerichte controle in de binnenstad van Apeldoorn zijn gisteravond, 17 januari, in totaal 6 Apeldoorners aangehouden. Zij hadden nog boetes openstaan of werden betrapt bij het dealen en kopen van softdrugs.

De politie ging met o.a. bikers, agenten in burger en uniformagenten de binnenstad in. De controles richtten zich vooral op het tegenkomen of bezoeken van personen die nog boetes open hebben staan. Vier Apeldoorners werden aangehouden omdat ze op dat moment niet de boete konden betalen die nog openstond. Dat varieerde van bedragen van 110,- tot 775 euro. Ze werden aangehouden. Op het moment dat iemand in die omstandigheid niet betaalt, gaat automatisch de vervangende hechtenis in. Aan 6 Apeldoorners werd een vonnis van de rechtbank betekend. Dat betekent dat ze vanaf dat moment nog de gelegenheid hebben om binnen een bepaalde termijn hun boete te betalen. Na die termijn lopen zij ook het risico dat ze worden aangehouden en de vervangende hechtenis moeten uitzitten.

Bij de actie werden ook twee Apeldoorners aangehouden voor het dealen en kopen van softdrugs. Agenten zagen hoe de ene 29-jarige Apeldoorner op straat een kleine hoeveelheid softdrugs verkocht aan een andere 40-jarige Apeldoorner. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten
---


---


---

---- --