CDA Utrecht

Schriftelijke vragen aan college B&W inzake ontwikkelingen Kop Amaliapark en omgeving door N.A.M.E. Wigny (CDA)

Vandaag, 18 januari 2007 ontving de commissie Stedelijke Ontwikkeling een commissiebrief over de ontwikkelingen Kop Amaliapark en het voorzieningencentrum Parkwijk. In de brief worden de gewenste voorzieningen en ontwikkelingen geschetst die nog gerealiseerd moeten worden. Het doel van het college is om 14 februari met bewoners en belanghebbenden een informatieavond te houden om voors en tegens te bespreken. Uit de informatie die nu verstrekt wordt is echter in het geheel niet duidelijk wat de omvang van de diverse te bespreken onderdelen behelst en waar deze eventueel gedacht worden of gepland zijn. Aan bewoners wordt gevraagd zich uit te spreken over de komst van een Islamitisch centrum met 50 startersappartementen, de locatie van de gymzaal dichter bij de school, verkeersmaatregelen bevoorrading winkelcentrum Parkwijk en de plek voor een gebouw voor de Baptistengemeente. Daarnaast wordt op een aparte bewonersavond inspraak gevraagd over de komst van de Toren met 64 appartementen in 16 bouwlagen. Na consultatie van omwonenden wordt een plan gemaakt dat moet resulteren in een herziening van het SPVE Langerak 2 en Parkwijk en het SP Parkwijk Noord. Het CDA stelt ten behoeve van meer duidelijkheid aan omwonenden en raadscommissie de volgende vragen:


1. Waarom heeft het college er niet voor gekozen om het advies van de raadscommissie SO te volgen en een herzien plan te maken ter voorbereiding op de formele herzieningen die vereist zijn, waarin een herschikking van de voorzieningen en bouwplannen duidelijk in kaart gebracht worden?


2. Waarom krijgen bewoners niet een aantal scenario's voorgelegd met alternatieven voor bijvoorbeeld de gymzaal en de bevoorradingsroute naar het winkelcentrum?


3. Waarom is niet overwogen, nadat de commissie SO unaniem de plaats van de gymzaal bij de Verlengde Houtrakgracht/ Groenedijk heeft afgewezen om een aantal functies te clusteren achter de school en het gezondheidscentrum en dit aan bewoners voor te leggen?


4. In hoeverre is er nog integratie mogelijk van particuliere bouwplannen als de Baptistengemeente en Turks Islamitisch centrum met de overige gewenste functies en in hoeverre kan gegarandeerd worden dat dit ook buurtcentra worden? En welke partij bouwt wat; gaat het SICN ook de appartementen voor starters realiseren of wordt dit een andere ontwikkelaar en worden de in totaal bijna 150 startersappartementen sociale huur, sociale koop of ook duurdere huur of koop?


5. Waar denkt het college de 30 parkeerplaatsen in de openbare ruimte te gaan realiseren?


6. Kan het college vóór 14 februari de antwoorden op voorgaande vragen op heldere en duidelijke wijze communiceren naar bewoners en commissie, zodat er niet een herhaling van zetten ontstaat, maar er constructief overleg kan plaatsvinden dat uitmond in concrete stappen zodat er eindelijk duidelijkheid kan komen voor dit deel van Leidsche Rijn? En zo ja, hoe dan?


---- --