Samenwerking Twynstra Gudde en TNO

Twynstra gudde

Dit is een gezamenlijk persbericht van Twynstra Gudde Adviseurs en Mana-gers en TNO

Samenwerking Twynstra Gudde en TNO
Innovatieve vastgoedontwikkeling in de zorgsector

Twynstra Gudde Adviseurs en Managers en TNO gaan intensief samenwerken. Het doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van bouwprocesinnovatie toegesneden op de specifieke vragen van zorginstellingen. De kennis en ervaring van Twynstra Gudde van de huisvesting van zorginstellingen en bedrijfsvoering wordt gecombineerd met innovaties op het gebied van vastgoed en bouw binnen TNO.

Zorginstellingen zijn straks zelf verantwoordelijk voor hun huisvesting. Voor de bedrijfsvoering heeft dit een enorme impact: de kosten van de huisvesting moeten worden opgebracht uit de inkomsten. Slimmer met vastgoed omgaan, betekent dat de huisvestingslasten dalen. Zo kan meer worden geïnvesteerd in handen aan het bed. Daar passen geen bouwprocessen bij die 8 tot 10 jaar duren voor een nieuw ziekenhuis.

In 2007 werken Twynstra Gudde en TNO aan de volgende innovaties voor de zorgsector:
- Bouworganisatie keuzemodel
. welk aanpak past het best bij de doelstellingen van het project . waarmee kan tempo behaald worden
. hoe kan voldoende flexibiliteit worden ingebouwd

- Living Building Concept
Het Living Building Concept is een innovatieve realisatiestrategie waarbij de toekomstwaarden van de huisvesting in het ontwerp én de contracten geregeld wordt. Centraal staat het samenwerken tussen zorginstelling en de leverancier van de huisvesting. Voor 2007 wordt onder meer gewerkt aan het concretiseren van het Living Building Concept.