Onderzoek naar geestverschijning

The amsterdam dungeon

Onderzoek naar geestverschijningen

Tijdens een recente enquête onder 1000 Amsterdammers is gebleken dat 46% gelooft in het bestaan van geestverschijningen.
Tijdens de enquête, die werd gehouden voor The Amsterdam Dungeon, is gebleken dat de vaak sceptische bewoners van Amsterdam toch een sterke associatie voelen met de paranormale wereld.

Interessant om te weten is dat vrouwen eerder geloven in geestverschijningen dan mannen met 52%.Van de mannen heeft 41% een sterk gevoel dat geestverschijningen ook inderdaad bestaan.

Leeftijd bleek een belangrijke rol te spelen. De Amsterdammers onder 18 jaar zijn met 66% de grootste groep die gelooft. Met een percentage van 29% geloven de terughoudende groep in de leeftijd van 31-45 het minst in het bestaan van geestverschijningen.

Maar liefst 42% van de ondervraagden die geloven in geestverschijningen, geven ook aan ooit eens in aanraking geweest te zijn met het fenomeen. 140 personen geven aan zelfs in een vervloekt huis te hebben gewoond en regelmatig opgeschrikt te zijn door een geestverschijning.

21% geeft toe wel eens deelgenomen te hebben aan een paranormale activiteit zoals glaasje draaien of paranormale bijeenkomsten en 76% van de ondervraagden die gelooft denken zelfs dat Amsterdam vroeger een vervloekte stad was.

Directie van The Amsterdam Dungeon heeft opdracht gegeven tot de enquête om informatie te vergaren over hoe de inwoners denken over het bestaan van geestverschijningen voor de opening van de nieuwe geestverschijning show in februari in The Amsterdam Dungeon.

19)'We lanceren een nieuwe show die gebaseerd is op heksen geestverschijningen en we waren erg benieuwd wat de Amsterdammers van dit idee vonden', zegt general manager Wybo Wijnbergen.

21)'Ondanks dat wij bij The Dungeon allemaal geloven dat geestverschijningen bestaan, verbaasde mij het toch dat bijna de helft van de ondervraagde er net zo over dacht'.

De nieuwe 150.000 euro kostende show maakt gebruik van een ingewikkelde technologie zodat de bezoekers ook daadwerkelijk het idee hebben een geestverschijning te hebben gezien. De nieuwe show zal spectaculair van start gaan in The Amsterdam Dungeon op 17 februari a.s.


- De resultaten van de enquête zijn gebaseerd op 1000 ingevulde enquêtes en zijn gehouden in de maanden december en januari in de Dungeon


Noot voor de redactie,