ABN AMRO

Amsterdam/Chicago, 18 januari 2007

Norman R. Bobins treedt terug als hoofd van LaSalle Bank en ABN AMRO's Business Unit Noord-Amerika
Larry D. Richman benoemd als President van LaSalle Bank

Norman R. Bobins, President & Chief Executive Officer van de in Chicago gevestigde LaSalle Bank Corporation en hoofd van het Noord-Amerikaanse bedrijf van ABN AMRO (Business Unit Noord-Amerika (BU NA), heeft aangekondigd dat hij na een carrière van 40 jaar aan het eind van dit jaar zal terugtreden als één van de meest vooraanstaande bankiers en zakenmannen in Chicago. De 64-jarige Bobins heeft gisteren het bestuur van LaSalle op de hoogte gesteld van zijn voornemen om aan het eind van het jaar terug te treden.

"Bankieren heeft altijd een erg belangrijke plaats ingenomen in mijn leven ­ ik kan terugblikken op een succesvolle carrière en heb de afgelopen 40 jaar mogen samenwerken met diverse fantastische mensen," zei Bobins. "Ik heb onze organisatie en succes zien groeien, maar waar ik het meeste plezier aan heb beleefd, is het opbouwen van relaties met collega's, klanten en mensen binnen de lokale gemeenschap."

"Ik wil ook graag de heer Richman van harte feliciteren met zijn nieuwe functie. Ik ben ervan overtuigd dat ons managementteam, onder leiding van Larry, onze traditie van beste relatiebank zal voortzetten," voegde Bobins toe.

Om de overdracht van zijn bestuurlijke taken bij de bank soepel te laten verlopen, zal de heer Bobins per
1 mei de functie van Chairman van LaSalle Bank Corporation op zich nemen. Verder zal hij zich tot en met 31 december 2007 bezig blijven houden met leidinggevende taken.

De taken van de heer Bobins zullen worden verdeeld over twee functies: die van President en CEO van de in Chicago gevestigde LaSalle Bank en President van de in Michigan gevestigde LaSalle Bank Midwest en daarnaast die van Hoofd van de BU NA van ABN AMRO en CEO van LaSalle Bank Corporation, de Amerikaanse holding van beide banken.

Larry D. Richman (54) treedt per 1 maart aan als President en Chief Executive Officer van LaSalle Bank en President van LaSalle Bank Midwest. Hij wordt tevens verantwoordelijk voor de activiteiten van LaSalle in het zakelijke en particuliere segment, waaronder Commercial Banking, Specialty Banking, Personal Financial Services, Global Securities en Trust Services en National Residential Financial Services. Daarnaast zal hij toetreden tot de directie van LaSalle Bank Corporation.

ABN AMRO zal daarnaast op zoek gaan naar een nieuw hoofd voor de BU Noord-Amerika. In deze Business Unit zijn de klantactiviteiten van ABN AMRO en LaSalle Bank Corporation in de Verenigde Staten en Canada ondergebracht. De BU NA is met een balanstotaal van circa USD 217 miljard een van de grootste buitenlandse financiële holdings in Noord-Amerika.

"Norm Bobins is meer dan 25 jaar de drijvende kracht geweest achter de buitengewone expansie van LaSalle Bank en de andere activiteiten van ABN AMRO in Noord-Amerika," aldus Joost Kuiper, lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO.

"Vanaf het moment dat hij in 1981 in dienst kwam bij Exchange Bank destijds met een balanstotaal van USD 575 miljoen, tot aan de dag van vandaag, als hoofd van de BU NA, met een balanstotaal van USD 217 miljard, zijn Norm's talent, visie en leiderschap onlosmakelijk verbonden geweest met ons succes. Zijn bijdrage aan de bank en alles wat hij als een van de meest invloedrijke personen heeft betekend voor de gemeenschap in en rond Chicago, zijn van onschatbaar belang. Wij zullen Norm's talent en leiderschap missen, maar hebben in Larry Richman een bijzonder sterke en dynamische opvolger gevonden die sturing kan geven aan de toekomstige groei en het succes van LaSalle," besluit Kuiper.

# # #

Persvoorlichting: +31 (0)20 6288900
Persvoorlichting VS: Shawn Platt +1-312-904-7240 Investor Relations: +31(0)20 6287835


---


---- --