Gemeente Nijmegen

persbericht

|DATUM NUMMER PERSBERICHT        |
|18 januari 2007 Weer- en        |
|verkeeralarm2                   |



Gelderland Zuid: gevaar door storm niet geweken

De windsterkte lijkt ook in Gelderland Zuid over zijn hoogtepunt heen, maar het Regionaal Rampenteam adviseert iedereen dringend toch binnen te blijven. Tot middernacht blijven er zware windstoten.

De komende twee uur blijft het droog, maar tot middernacht is het weer instabiel. Daarom blijft het advies: blijf binnen als u niet de weg of het spoor op hoeft. Dat geldt zowel voor voetgangers en fietsers als voor automobilisten en reizigers openbaar vervoer.

Er is geen treinverkeer meer mogelijk. Op diverse stations staan gestrande reizigers, op het centraal station in Nijmegen zo'n 200 a 300. Tussen Arnhem en Nijmegen is van de spoorlijn een bovenleiding gebroken.

Bij de gewondenopvang is het rustig. Bij de meldkamer neemt het aantal meldingen af, maar de ernst ervan neemt toe. Zo zijn er daken van bedrijven gevlogen.

De hevige storm heeft in Gelderland-Zuid nog geen ernstige gewonden tot gevolg gehad. Wel is er veel materiele schade door omgevallen bomen, rondvliegende materialen e.d. De politie heeft in de regio Gelderland-Zuid extra mensen ingezet. In totaal zijn 44 eenheden op straat bezig

De meest in het oog springende incidenten: . In de 30e straat van de Aldenhof in Nijmegen werden 3 verdiepingen van een flat ontruimd vanwege de stormschade. . De bruggen bij Hedel en bij Rhenen zijn afgesloten . De A326 en de A73 zijn deels afgesloten. . De Stieltjesstraat in Nijmegen is gedeeltelijk afgesloten omdat van het hoofdbureau van politie enkele aluminium platen waren losgelaten. . Op de brug bij Ewijk over de A50 zijn 2 vrachtauto's omgewaaid. . Een van de twee rijbanen op de A50 is afgesloten: die in de Noordelijke richting.

Er is een nationaal informatienummer ingesteld: 0800 - 1351. Mensen worden verzocht 112 alleen te bellen in geval van slachtoffers of zeer gevaarlijke situaties.

Voor meer informatie van de overheid over de storm kunt u terecht op de sites www.calamiteitgelderlandzuid.nl en www.crisis.nl. Op de laatstgenoemde site zijn actuele verkeersinformatie te vinden, richtlijnen van de overheid en informatie over verkeer en openbaar vervoer.

Korte Nieuwstraat 6

6511 PP Nijmegen

Telefoon (024) 329 91 11

Telefax (024) 3292378

E-mail gemeente@nijmegen.nl

---- --
Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 024-3292380