Politie Zeeland


---


R-184-2007 Overlast storm (aanvulling berichtgeving na 16.00 uur)
Breskens/'t Zandertje - kapotte waterleiding door omgewaaien boom
Sint Philipsland/Esdoornhof - tuinhuisje omgewaaid
Goes/J. van Riebeekstraat - dak van flat laat los
Goes/ Donkerstraat - dakbedekking van garage afgewaaid
Heinkenszand/Stationsweg - Volledige dak van molen afgewaaid. Dak is circa 50 meter verderop terechtgekomen. Lagen diverse grote stukken hout verspreid.

Rond 14.50 uur is op de Oud Vossemeersedijk in Tholen een bus van de dijk gewaaid. Was in een bocht van de weg geblazen, kwam met zijn wiel in de berm om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. De boom boorde zich gedeeltelijk in de voorzijde van de bus.
Chauffeur gewond, alsmede vijf inzittenden. Vier van hen zijn met verschillende ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. Verwondingen waren voornamelijk snij- en schaafwonden. Een persoon had een neusfractuur opgelopen. Twee anderen inzittenden waren met familie/bekenden zelf langs de HAP gegaan. De Oud Vossemeersedijk werd door de provincie afgesloten en het verkeer werd omgeleid. Dit duurde tot 19.30 uur.

Op de Deltaweg bij Wilhelminadorp belandde vanmiddag een bedrijfsauto op zijn kant. Kwam door zware windstoten op de verkeerde rijbaan en reed tegen een tegemoetkomende auto. Bedrijfsauto belandde op zijn kant. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Z-185-2007 Resultaten aangekondigde controle
Vanmorgen tussen 07.00 en 09.30 uur werd op de Eendragtweg in Zaamslag een aangekondigde snelheidscontrole gehouden.
Er passeerden 85 voertuigen waarvan 34 harder reden dan de toegestane snelheidslimiet van 60 km.

Z-186-2007 Politie zoekt slachtoffer poging beroving
De politie in Terneuzen is op zoek naar een vrouw die woensdagavond bijna beroofd werd van haar tas.
Een vrouw fietste woensdagavond rond 18.15 uur over de Churchilllaan ter hoogte van het tunneltje bij Scheldorado toen ze iemand hard hoorde gillen. Ze keek om en zag een 15- /16-jarige jongen hard uit het tunneltje komen lopen. Bleek dat hij in het tunneltje geprobeerd had een vrouw van haar tas te beroven maar omdat zij het op een gillen zetten, sloeg de jongen op de vlucht. Omdat dit voorval is gemeld door de getuige en niet door het slachtoffer zelf, is de politie op zoek naar haar met het verzoek alsnog aangifte te doen op het politiebureau. Ook eventuele getuigen kunnen zich melden.

---- --