Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 18-01-2007

Schoonmaker mishandeld

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 35-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor mishandeling van een 32-jarige Bossche schoonmaker. Het slachtoffer vroeg een groep mensen om een wachtruimte te verlaten omdat de ruimte schoongemaakt en afgesloten moest worden. De verdachte ging door het lint en ging de schoonmaker te lijf. Hij bracht hem ten val en sloeg hem diverse malen met zijn hoofd tegen de grond. Het slachtoffer probeerde zich te verdedigen met stoffer en blik. De 32-jarige Bosschenaar hield een aantal pijnlijke plekken aan het voorval over. De verdachte kon terplaatse worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Verdachte bedreiging aangehouden

s-Hertogenbosch Agenten hebben woensdagavond op de Magnoliastraat in Drunen een 19-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht eerder die avond in een woning aan de Zonnebloemstraat in Drunen een 30-jarige man uit Langenboom met een vuurwapen met de dood te hebben bedreigd. Vermoedelijk heeft de bedreiging te maken met een geldkwestie. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld.

Hennepkwekerij opgerold

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de Fahrenheitstraat in s-Hertogenbosch een hennepkwekerij aangetroffen en ontruimd. Het betrof een kwekerij met ongeveer 600 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Pool aangehouden voor aanrijden politieauto

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag op de Gruttostraat in s-Hertogenbosch een 41-jarige Pool aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een surveillanceauto van de politie had aangereden en daarna wegreed. De automobilist had vermoedelijk door te grote snelheid zijn voertuig niet onder controle toen hij van de Vogelstraat rechtsaf de Gruttostraat opreed. Hij reed daarbij tegen een surveillanceauto van de politie die stond te wachten om de kruising op te rijden. De verdachte reed daarop door. Een andere politieauto die net van het bureau vertrok, blokkeerde de automobilist de doorgang. Laatstgenoemde probeerde tevergeefs weg te rijden. Bij controle bleek dat de verdachte bijna driemaal de alcohollimiet had overschreden en dat zijn rijbewijs wegens eerder drankmisbruik al was ingenomen. De verdachte is voor verhoor ingesloten. De politieauto liep aanzienlijke schade op.

Hennepkwekerij opgerold na wateroverlast

s-Hertogenbosch De politie kreeg woensdagavond een melding van wateroverlast in een winkel aan de Snellestraat in s-Hertogenbosch. Het water kwam vanuit een verhuurde bovenwoning. Omdat er niemand thuis was, sloegen agenten een ruitje in en gingen naar binnen. Daar bleek dat de wateroverlast werd veroorzaakt door een hennepkwekerij met 719 planten. De kwekerij is ontmanteld. Naar de huurder wordt een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden inbrekersgereedschappen

Boxtel In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Brederodeweg in Boxtel een 18-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Agenten zagen dat de man midden op de weg stopte met zijn auto. Bij controle bleek dat de auto een lekke band had en dat de man niet in het bezit van geen rijbewijs was. In de auto troffen agenten een tas met inbrekersgereedschap en een mogelijk van diefstal afkomstige autoradio aan. De man is daarop aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietsdief aangehouden

Oss Woensdagavond is heeft de politie na een korte achtervolging een 18-jarige Ossenaar op de Teugenaarstraat in zijn woonplaats aan kunnen houden voor diefstal. Agenten zagen tijdens de surveillance op de Lijsterlaan in Oss dat de bestuurder en een onbekende duopassagier van een bromfiets bij het zien van de politie hard wegreden. De bromfiets had geen kentekenplaat. Tijdens de achtervolging gooide het tweetal de bromfiets met draaiende motor neer en gingen er te voet vandoor. Agenten wisten na een sprint van enkele honderden meters de bestuurder aan te houden. Door het neergooien van de bromfiets ontstond schade aan twee geparkeerde autos op de Lijsterbeslaan. De bromfiets bleek afgelopen donderdag op de Willem Barendzstraat in Oss te zijn gestolen. De verdachte is ingesloten. Van de duopassagier ontbreekt ieder spoor.

Schennispleger aangehouden

Oss Woensdagavond is op de Spoorlaan in Oss een 40-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor openbare schennis der eerbaarheid. De man toonde gisterenavond op verschillende momenten op en in de omgeving van het station zijn geslachtsdeel aan voor zover nu bekend drie jonge vrouwen uit Oss en Oijen. Eén van de meisje vertelde het verhaal aan twee 29-jarige Ossenaren die zij tegenkwam. Deze gingen met haar mee, hielden de man aan en droegen hem over aan de politie. De verdachte is ingesloten.