Politie Limburg-Noord

Stormoverlast tussenstand 2

Datum: 18-01-2007
Tijd bericht: 22:28
Plaats: Noord- en Midden-Limburg
De storm heeft in Noord- en Midden-Limburg wel tot grote problemen geleid maar er hebben zich daarbij geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Vanaf 17.00 uur is de meldkamer overspoeld met meldingen. Om 21.00 uur stond de teller op ruim 1500 stuks. Hierdoor is de meldkamer moeilijk bereikbaar geweest. Via L1 is een oproep gedaan om alleen in levensbedreigende gevallen nog 112 te bellen. Vanaf 17.00 uur zijn alle brandweerkorpsen in de regio op volle sterkte ingezet om hulp te bieden. Nagenoeg alle meldingen hadden betrekking op stormschade, dwz afgewaaide takken, omvallende of omgevallen bomen, afgewaaide pannen, loszittende gevelbekleding etc. Drie meldingen in de regio vroegen extra aandacht. In Belfeld is een trein op een omgevallen boom gereden. Hierbij is de machinist licht gewond geraakt. De passagiers zijn met bussen verder vervoerd. In Meijel is kopgevel van een jongveestal ingestort. In Sevenum is de glazen gevel van een woninginrichtingzaak ingewaaid. Door middel van vrachtwagens wordt hier een windscherm opgebouwd om de schade aan de winkel te beperken
Ten gevolge van het stoppen van de treinverkeer door Prorail zijn in Venlo en Roermond passagiers opgevangen door de gemeenten. Voor zover mogelijk zullen deze nog vanavond nog naar huis toe kunnen. Waar dit niet mogelijk is regelt de gemeente slaapplaatsen in een hotel.