Cabaretier Jelle Kuiper verbindt bruidsparen cabaretesk in de echt


De mooiste dag... wordt nu echt leuk

AMSTERDAM, 20070118 -- Jaarlijks trouwen ruim 70.000 stellen in Nederland. Ondanks het alternatief van het geregistreerd partnerschap, kiezen veel mensen voor de romantiek van het huwelijk. De traditionele bruiloft van trouwen op het stadhuis, kerk, receptie, diner en 's avonds feest, begint de laatste jaren sterk in populariteit af te nemen. `De mooiste dag van je leven' moet echt uniek en vooral een hele leuke dag zijn. Cabaretier en ambtenaar van de burgerlijke stand, Jelle Kuiper, maakt van elke huwelijksvoltrekking een persoonlijke, sfeervolle en vooral grappige ceremonie.

Origineel, intiem en vooral heel leuk
Jelle Kuiper is de eerste cabaretier in Nederland die officieel huwelijken mag sluiten! Hiervoor is hij speciaal beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Hoewel ambtenaren van de burgerlijke stand vaak verbonden zijn aan één gemeente, komt Jelle door het hele land en ver daarbuiten. Na een persoonlijk voorgesprek met het bruidspaar, verbindt Jelle de bruid en bruidegom, geheel aangepast aan hun specifieke wensen, op cabareteske wijze in de echt. Dit betekent niet dat Jelle de ceremonie niet serieus neemt: het persoonlijke karakter en intimiteit staan voorop. Er is alle ruimte voor een toespraak, een muzikaal intermezzo en interactie met de gasten. Kortom: een huwelijksceremonie die door Jelle wordt voltrokken is origineel, intiem en vooral héél leuk.

Ja, ik wil
Met je voeten in de branding, in een hooiberg, in je eigen tuin of in een rijdende trein elkaar het jawoord geven? De ervaring leert dat er met een beetje creativiteit en doorzettingsvermogen veel meer mogelijk is dan je denkt! Jelle denkt graag mee over de mogelijkheden om de mooiste dag extra cachet te geven. Jelle kan in heel Nederland huwelijken voltrekken. Per plaats wordt gekeken naar de specifieke eisen die gelden in de betreffende gemeente. Op 21 december 2006 voltrok Jelle tijdens de 3FM Serious Request-week nog een leuk huwelijk in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht. Toekomstige bruidsparen kunnen voor meer informatie terecht op: www.leuktrouwen.nl

Over Jelle Kuiper
Jelle Kuiper is sinds 1998 afgestudeerd theatermaker. Hij maakte verschillende cabaretvoorstellingen waarmee hij succesvol door Nederland tourde. Jelle valt op, doordat hij op vreemde plaatsen theater maakt: op campings, de pier van Scheveningen of in een weiland op Terschelling. Deze manier van theater inspireerde Jelle tot Leuktrouwen. Want als je op een unieke plek theater kan maken, kun je er net zo goed elkaar het jawoord geven. Jelle weet niet alleen theaterliefhebbers en bruiloftsgasten te vermaken, ook bedrijven nodigen Jelle steeds vaker uit om als `deskundige' te spreken op symposia en congressen.





Ingezonden persbericht