Waartoe zijn wij op aarde


Website met antwoorden op levensvragen

INTERNET, 20070118 -- "Waartoe zijn wij op aarde?" luidde de eerste vraag van de catechismus met als antwoord: "Wij zijn op aarde om God te dienen en daardoor hier en hiernamaals gelukkig te worden." Maar er zijn meer bevolkingsgroepen die zich afvragen waarom wij op deze wereld zijn. Niemand schijnt het juiste antwoord te weten, of wel soms? Er is op internet een vrijplaats waarop iedereen zijn antwoord kan delen met anderen. Elk persoonlijke antwoord kan voor een ander weer zinvol zijn en enig verschil maakt in het leven.

"Waartoe zijn wij op aarde?" luidde de eerste vraag van de catechismus waarmee de rooms-katholieke jeugd van oudsher werd opgevoed met het voorgeschreven antwoord: "Wij zijn op aarde om God te dienen en daardoor hier en hiernamaals gelukkig te worden."

Maar het zijn niet enkel katholieken die zich afvragen waarom wij op deze wereld zijn. Waarom ter wereld zijn wij hier? Wat is het belangrijkste doel van de mens? Wat doen wij hier eigenlijk? Niemand weet het juiste antwoord, of wel soms?

Misschien vraagt u zich ook wel eens af waarom wij op aarde zijn en weet u het antwoord, maar wie zit daar op te wachten? Elk persoonlijke antwoord kan echter ook voor een ander zinvol zijn. Daarom is er nu een website waarop iedereen anoniem zijn antwoord kwijt kan in een vierkante foto of tekening, met of zonder tekst, van één miljoen (1000x1000) pixels. Kijk voor meer informatie op www.whyareweonearth.com





A. Versteegde