Mark Bos Jewels lanceert trouwringen met hartslag


TWISK, 20070118 -- Mark Bos, ontwerper van onder andere de Bombari collectie, Bos Jewels en By Gordon Jewels, heeft een unieke collectie trouwringen ontworpen met de naam Heartbeats & Promises.

De hartslag van de bruidsparen worden verwerkt in elkaars ring en krijgt de vorm van een doorlopend cardiogram. Hierdoor is elke ring uniek en persoonlijk, alsof het een vingerafdruk is. Het cardiogram wordt gemaakt met behulp van een klein apparaatje dat via je vinger je hartslag meet, waardoor er een stukje film ontstaat. Naast de hartslag is men niet beperkt met de tekst op of in de ring. Speciale laserapparatuur maakt het mogelijk in een onbeperkt aantal lettertypen complete zinnen in de ring of op de zijkant van de ring te graveren. Zelfs een eigen handschrift kan in de ring worden gezet.

Het idee van dit ontwerp ontstond midden in de nacht bij Mark Bos: `Ik zit altijd vol idee?n en ben continue met mijn werk bezig. Deze collectie ringen vormen de ultieme expressie van jouw gevoel voor de ander. Het is d? manier om vanuit het diepste van je hart eeuwige trouw te beloven.'

Het is een belevenis voor de toekomstige bruidsparen om bij Mark Bos trouwringen uit te zoeken. Ze worden met Champagne in de showroom in Twisk (Noord Holland) ontvangen, waar alle modellen gepresenteerd worden. Het is altijd mogelijk om af te wijken van het model en eigen wensen door te geven. Bos: `En het is nog leuker om de ringen de volgende keer af te halen, want dat is ook een feestje op zich. Ze krijgen na het passen van de ringen een lunch aangeboden in een restaurant en we geven ze informatie over activiteiten in de omgeving. Zo is het echt een dagje uit, in plaats van alleen de trouwringen ophalen.'

Over ontwerper Mark Bos:

Mark Bos maakt al twaalf jaar sieraden. In 2005 kwam hij met zijn eerste collectie trouwringen. Door zijn achtergrond als grafisch vormgever en het gebruik van high-tech technieken, brengt hij het hedendaagse goudsmeden naar een nieuwe dimensie. Er zijn voor hem vrijwel geen limieten aan het vormgeven van sieraden waardoor hij aan de meest extreme wensen van de klant kan voldoen. Grenzen zoeken en overschrijden en het onmogelijke mogelijk maken, typeren zijn stijl van werken. Mark Bos is een pionier, steeds op zoek naar innovatieve technieken om zijn sieraden vorm te geven.

Op www.bosjewels.nl en www.bostrouwringen.nl zijn al zijn collecties te bekijken.





Ingezonden persbericht