BedrijfsautoRAI

Twee nieuwe DAF trekkers voor het jubilerende Aartsenfruit te Breda

(1/18/2007)
Onlangs heeft de heer Jack Aartsen, Algemeen Directeur van Aartsenfruit in Breda, de sleutels ontvangen van twee nieuwe DAF FTG XF105.410 trekkers, van de heer Marc Koenders, Algemeen Directeur bij Van Tilburg-Bastianen. Van Tilburg-Bastianen DAF en Aartsenfruit hebben samen bijna 160 jaar ervaring in groenten, fruit en trucks. De twee DAF FTG (6x2) XF105 trekkers met voorloopas zullen worden ingezet voor het transport van groenten en fruit tussen de eigen vestigingen Venlo, Enschede en Sint Katelijne- Waver (België), voor het halen van groenten en fruit van bij Aartsenfruit aangesloten telers en voor het transport van groenten en fruit vanuit de zeehavens in Rotterdam en Zeebrugge (B).

Aartsenfruit: al 100 jaar groenten en fruit uit heel de wereld in Breda
Aartsenfruit is een toonaangevend import- en exportbedrijf met het totale groenten- en fruitpakket vanuit alle delen van de wereld, met modern geoutilleerde vestigingen in Breda, Venlo, Twente en Sint Katelijne-Waver (België). Tot het assortiment behoren physalis uit Colombia, sinaasappels uit Spanje en Zuid-Afrika. Maar ook carambolas uit Maleisië, appels uit Nieuw Zeeland én sla uit Rijsbergen. Dit jaar viert het familiebedrijf haar honderdjarig bestaan. Aartsenfruit onderscheidt zich heel duidelijk van andere bedrijven binnen de AGF-sector wat betreft organisatie en logistieke structuur. Het managementteam leidt vanuit de hoofdvestiging te Breda de gehele organisatie, commerciële zaken en financiële- en logistieke structuur van alle strategisch gekozen vestigingen. Hierdoor kunnen deze zich volledig toeleggen op hun kerntaak: verkoop. Door on-line verbindingen met alle vestigingen, heeft men onderling up-to-date overzicht van de voorraden, zodat deze op de andere vestigingen snel en adequaat kunnen worden aangevuld uit de buffervoorraad van Breda.

De gunstige geografische ligging van Breda houdt de aanvoerlijnen van Aartsenfruit kort. De zee- en luchthavens van Nederland en België zijn binnen één à twee uur bereikbaar en daarbij ligt Breda op het knooppunt van de noord/zuid en oost/west wegverbindingen.