Gemeente Hengelo

Hengeloërs laten extraatje liggen

Honderden Hengeloërs zouden in aanmerking kunnen komen voor een financiële tegemoetkoming over 2006 en hebben zich nog niet gemeld bij de gemeente Hengelo. De gemeente heeft aan ruim 3700 mensen een aanvraagformulier gestuurd. Van deze mensen is bekend dat zij aan een van de criteria voldoen, maar verder niet of zij aan de andere voorwaarden voldoen. Van deze aanvraagformulieren zijn er tot nu toe maar 326 teruggekomen.

Tegemoetkoming energiekosten

Het gaat om een tegemoetkoming chronisch zieken, gehandicapten en ouderen 2006. Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen voor 2006 in aanmerking komen voor een tegemoetkoming. Deze eenmalige tegemoetkoming bedraagt 150 per huishouden. Dit bedrag is bedoeld als tegemoetkoming voor de gestegen energiekosten.

Intussen hebben 785 cliënten een tegemoetkoming ontvangen zonder dat deze mensen hiervoor een aanvraag hebben moeten indienen. Dit was mogelijk omdat de gemeente door een koppeling van verschillende bestanden kon achterhalen dat de groep aan alle criteria voor de regeling voldoet. Van de potentiële doelgroep zijn er dus nog veel mensen die geld laten liggen.

Klik hier voor meer informatie