Gemeente Hengelo

Wijk Weg Wijs Hasseler Es geopend

De website Wijk Weg Wijs Hasseler Es is dinsdag 16 januari online gegaan. Ook werd dinsdag het informatiepunt in het Kulturhus Hasselo geopend. Een welkomstwoord werd gedaan door voorzitter Bodde van Bestuur Stichting Wijkcentra Slangenbeek en Hasseler Es. Ook wethouder Oude Alink vertelde iets over wijkgericht werken. Daarna heeft zij samen met twee vrijwilligers Wijk Weg Wijs Hasseler Es geopend.

Wethouder Oude Alink opent website

Wat is Wijk Weg Wijs Hasseler Es?

Wijk Weg Wijs Hasseler Es is een (digitaal) wijkinformatiepunt in de Hasseler Es. Bewoners van de Hasseler Es kunnen hier informatie vinden over hun wijk. De informatie wordt aangeboden via de website www.wijkwegwijs.nl en via het i-punt in het Kulturhus Hasselo. Op woensdag en donderdag zijn hier vrijwilligers aanwezig om bezoekers op weg te helpen bij hun zoekopdracht. Bijvoorbeeld door ze te helpen bij het raadplegen van de website, maar ook door de uitgifte van de juiste folders, of door de bezoekers te verwijzen naar de deelnemende partners.

Wie zijn de partners?

Het wijkinformatiepunt is een activiteit van Kulturhus Hasselo en staat als actiepunt opgenomen in het wijkplan Hasseler Es. Samenwerkende partners zijn voorlopig de gemeente Hengelo, Carint, SWOH, St. Joseph Wonen, Woonpartner, Bibliotheek Hengelo, Politie, Scala, Wijkraad Hasseler Es en Kulturhus Hasselo.