Politie Haaglanden

Persberichten 18 januari

Haaglanden, 18-01-2007

Henneplucht verraadt voormalige kwekerij
Den Haag - Een tip over henneplucht, leidde de politie woensdag 17 januari rond 17.30 uur naar een pand aan de Guido Gezellestraat. In de achtertuin zagen de agenten afval liggen wat leek op hennepkwekerijafval. Ook zagen zij vocht op de ramen van de woning en roken ze een henneplucht. Op basis van de opiumwet betraden zij de woning. Eenmaal binnen ontdekten de agenten in twee kamers de resten van een hennepkwekerij. Inmiddels hadden onbekenden de kwekerij al opgeruimd. De apparatuur lag opgeborgen in de schuur.

Plakletters op kentekenplaat
Den Haag - De politie zag woensdagnacht rond 01.00 een auto over de Lozerlaan rijden, waarvan de eigenaar de kentekenplaat had voorzien van plakletters. Toen de agenten de 34-jarige bestuurder uit Polen controleerden, roken zij een alcohollucht. Bij het uitstappen stond de verdachte onvast op zijn benen. Bij een blaastest aan het politiebureau blies de bestuurder 240 ugl. Hij kreeg een bekeuring van 220 euro en omdat hij niet lang meer in Nederland verblijft, moest hij gelijk afrekenen.

Trottoirstenen zorgen voor letsel
Den Haag - Een 60-jarige Haagse kwam woensdag rond 11.30 uur ten val op de Dierenselaan. Ze viel over scheef liggende trottoirstenen en verdraaide hierbij haar knieschijf. De ambulance vervoerde het slachtoffer met beenletsel naar het ziekenhuis.

Valse naam opgeven én 14 dagen celstraf
Den Haag - De politie zag woensdag 17 januari rond 18.00 uur een 65-jarige automobilist mobiel bellen tijdens het rijden. De surveillerende agenten zetten hem op de kruising Jutfaastraat met de Soestdijksekade aan de kant. De verdachte kon zich niet legitimeren en gaf een valse naam op. Aan het politiebureau kwam zijn paspoort boven water. Hij reed zonder rijbewijs, kon geen kentekenpapieren tonen en had geen keuringsbewijs voor het voertuig. Hiervoor kreeg hij bekeuringen. De verdachte bleek ook nog 14 dagen celstraf open te hebben staan. De politie heeft hem ingesloten.

Dief in het bezit van dvds
Den Haag - Surveillerende agenten zagen woensdag 17 januari rond 12.45 uur een beveiligingsman met een 39-jarige Hagenaar over de grond rollen. De man had twee dvds gestolen bij een winkel aan het Loosduinse Hoofdplein en wilde hiermee wegkomen. De agenten grepen in en kwamen tot de ontdekking dat de verdachte een tas vol nieuwe dvds met zich meedroeg. Hij bekende dat hij bij vier verschillende winkels dvds had gestolen. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Haspel valt van vrachtwagen op de A12
Den Haag - Een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Berkel en Rodenrijs verloor woensdag 17 januari rond 14.30 uur een haspel op de oprit naar de A 12. Hij kwam vanaf de Ypenburgse Stationsweg toen de haspel tegen de auto van een passerende 44-jarige automobilist uit Katwijk aan den Rijn viel. De schade wordt onderling met de verzekering geregeld, maar de chauffeur kreeg wel een proces-verbaal, omdat hij de lading niet goed had bevestigd.

Automobilist rijdt 12-jarige van zijn fiets
Den Haag - Tijdens een aanrijding met een personenauto raakte een 12-jarige jongen uit Den Haag gewond. Een 48-jarige Haagse automobiliste verleende op de kruising Groen van Pinksterenlaan met de Albardastraat geen voorrang aan de fietser. De fietser viel en klaagde daarna over veel pijn aan zijn knie. De GGD behandelde het slachtoffer ter plaatse, waarna hij zijn weg kon vervolgen.

Man aangehouden na verkeersruzie
Den Haag Een 43-jarige Hagenaar is woensdag 17 januari om 16.50 uur in zijn woning aan de Anton de Haenstraat aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor in het verkeer een ruzie te hebben gehad. De man stapte, volgens een getuige, uit auto na een verkeersincident met een 17-jarige jongen uit Den Haag. Vervolgens sloeg hij de jongen en reed hierna weg. De pink van de jongen bleek door de klap te zijn gebroken. Aan de hand van zijn kenteken spoorden de agenten de man op. Aan het bureau bleek dat de man onder invloed verkeerde. Hij blies 625 ugl en ontkende elke betrokkenheid. De man zit nog vast.

Rijden onder invloed
Den Haag Vannacht donderdag 18 januari omstreeks 00.10 uur werd een 47-jarige man uit Maassluis met zijn auto gecontroleerd op de Laan van Poot. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol en blies aan het bureau 785 ug/l. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van negen uur en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Een 40-jarige Hagenaar overkwam hetzelfde toen hij gecontroleerd werd met zijn auto op de Frambozenstraat nabij de Vlierboomstraat. Hij blies aan het politiebureau 885 ug/l. Ook hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De 40-jarige was ondanks zijn leeftijd nog beginnend bestuurder en had dus zeven keer zoveel drank op dan wettelijk is toegestaan, (wettelijke grens ligt op 88 ugl).

Val op, fiets verlicht
Maasland De Politie Haaglanden controleerde in het kader van de landelijke campagne Val op, fiets verlicht woensdag 17 januari de verlichting van passerende (brom)fietsers aan de Kuiskade. Tussen 07.10 en 08.20 uur kregen 30 fietsers een bekeuring van 20,-.

Rambo op de Haagweg
Rijswijk Surveillerende agenten hielden woensdagnacht 18 januari om 02.25 uur, een man aan op de Haagweg. Bij controle van de van rugzak de 22-jarige Hagenaar kwam een zogenaamd Rambo-mes (een bajonet van het Amerikaanse leger) tevoorschijn.

Mobiel bellen achter stuur: rijbewijs kwijt
Rijswijk Agenten zagen woensdag 18 januari om 00.30 een man mobiel bellen terwijl hij reed. Bij navraag bleek dat dat niet het enige was waar de man een boete voor zou krijgen. Zijn auto wachtte op APK keuring en zijn rijbewijs was niet meer geldig. De 50-jarige man uit Den Haag kreeg meerdere boetes en de politie nam zijn rijbewijs in.

Zoontje (2) sluit moeder op het balkon
Delft Een 35-jarige bewoonster van een woning aan het Oostblok raakte woensdag 17 januari om 11.00 uur onbedoeld opgesloten op haar eigen balkon. Haar 2-jarige zoontje wist het slot dusdanig te verdraaien dat de vrouw die even op het balkon was gaan staan er niet meer in kon. Politieagenten legden contact met de echtgenoot van de vrouw. Die haar uit haar benarde positie bevrijdde.

Verkeerscontrole eindigt in de cel
Delft Een reguliere verkeerscontrole donderdagnacht om 03.10 uur op de Engelsestraat liep voor twee Delftenaren verkeerd af. De mannen zaten achterin een personenauto bestuurd door een 35-jarige Delftenaar. Politieagenten controleerden het voertuig waarna de twee passagiers (28 en 29 jaar) zich zo opdringerig gedroegen dat de agenten de mannen uiteindelijk aanhielden.

Fietsers botsten op elkaar
Delft Drie fietsers (13-15 jaar) botsten woensdag 17 januari om 08.20 uur op het fietspad van de Buitenhofdreef op elkaar. Een van de jongeren, een 13-jarge jongen, raakte daarbij lichtgewond aan zijn hoofd. De GGD vervoerde de jongen en de agenten brachten de fiets van de jongen even naar huis.

Fietsverlichtingscontrole in Delft
Delft Tijdens een fietsverlichtingscontrole op woensdag 17 januari om 07.00 uur aan de Mekelweg kregen tien fietsers een bekeuring. Geen van allen voerde fietsverlichting. Een bekeuring bedraagt 20,-.

Automobiliste rijdt door na aanrijding
Zoetermeer Een 14-jarig Zoetermeers meisje op de fiets is woensdag 17 januari om 08.00 uur op de Houtsingel vlak bij de oversteekplaats aangereden door een vrouw in een blauwe auto. Het meisje wilde nabij het speeltuintje oversteken. Zowel de automobiliste als de fietser stopten. De automobiliste wenkte dat het meisje door kon fietsen. Toen het meisje de Houtsingel overstak reed de automobiliste plotseling door en raakte het meisje die daardoor viel. De automobiliste reed vervolgens achteruit en stak haar middelvinger op naar het meisje. Het meisje heeft een gekneusde knie aan de aanrijding overgehouden. Bent u getuige geweest van deze aanrijding of heeft u informatie die ons helpt bij het achterhalen van de identiteit van de bestuurder? Belt u dan met de politie in Zoetermeer tel 0900-8844.

Van het pad af
Zoetermeer Politieagenten waren nogal verbaasd toen zij woensdag 17 januari om 21.30 uur op het Kangaroepad een verlichtingscontrole hielden en een auto op het fietspad zagen rijden. De 63-jarige automobilist uit Rotterdam moest naar zijn woonplaats maar had abusievelijk het verkeerde pad genomen. De agenten lieten de man blazen en deze blies 230ugl. De Rotterdammer bleef daarbij net onder de strafbare grens (235 ugl) maar kreeg wel een proces-verbaal voor het rijden over een fietspad.

Val op fiets verlicht
Zoetermeer - In het kader van de campagne Val op, fiets verlicht controleert de Politie Haaglanden deze maanden actief op verlichting van (brom)fietsers. Woensdag 17 januari voerde de politie een controle uit op de Salomeschouw in Zoetermeer. Dertien fietsers kregen een bekeuring. Een bekeuring kost 20,-.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen
De politie heeft op woensdag 17 en donderdag 18 januari in Zoetermeer twee hennepkwekerijen ontmanteld. In totaal werden zon 500 hennepplanten en bijna 15 kilo henneptoppen in beslag genomen. Naar aanleiding van verschillende meldingen gingen politiemensen omstreeks drie uur s middags poolshoogte nemen bij een woning aan de Tankenberg. Op de galerij voor de woning zagen de agenten een man staan. Toen hem werd gevraagd of in het huis een hennepkwekerij was, bevestigde de man deed. Hij opende de voordeur met een sleutel, waarna de politie de woning binnenging. In één kamer groeiden 162 planten, in de gang en een andere kamer lag ruim vier kilo aan henneptoppen te drogen. De politieagenten hielden de persoon. die de deur voor hen opende aan. Het gaat om een 38-jarige man uit Zoeterwoude.

Kort na middernacht deed de politie na een tip een inval in een woning aan de Anemoontuin. Binnen zaten zes personen henneptoppen te knippen. Zij zijn allen aangehouden. Behalve tien kilo aan geknipte toppen werd ook een kwekerij met 351 planten aangetroffen. De verdachten komen uit Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude en Wassenaar en zijn tussen 18 en 41 jaar oud. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.