Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 18-01-2007

Hennepkwekerij aangetroffen

AMERSFOORT- Op woensdag werd een hennepplantage aangetroffen. Omstreeks 11.00 uur werd door een getuige een hennepkwekerij ontdekt aan de Stadsring een kantoorpand aan de Stadsring. In totaal werden hier 635 planten aangetroffen in een professionele kwekerij. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drank en eten niet betalen

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een winkeldief aangehouden na een diefstal. Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie de melding dat een 55-jarige man uit Amersfoort met een onsje rosbief en een fles bacardi niet afrekende bij de kassa. Dit werd gezien en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Overval op winkel

AMERSFOORT- Op woensdag werd een overval gepleegd op een winkel. Omstreeks 13.50 uur kreeg de politie de melding dat er een overval was gepleegd op een winkel aan de Wiekslag. Twee mannen kwamen de winkel binnen en bedreigden de winkelbediende met een vuurwapen. De winkelbediende moest een onbekend geldbedrag afgeven en de daders verdwenen weer. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900-8844.

Twee aanhoudingen verdachten overval videotheek

AMERSFOORT- De politie heeft met de aanhouding van twee 15-jarige Amersfoortse jongens, de overval op de videotheek aan het Masker opgelost.

De overval werd gepleegd op dinsdag 21 november. Omstreeks 20.50 uur kwam een van de twee jongens de winkel binnen. Hij had een bivakmuts op en bedreigde de winkelmedewerker met een wapen. De winkelmedewerker overhandigde het geld aan de overvaller en die liep met het geld naar buiten. Daar stond de andere jongen te wachten en samen vluchtten zij weg. Mede dankzij tips en getuigenverklaringen die via het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld en de uitzending bij Omroep Amersfoort konden de daders worden opgespoord door de politie.

De twee jongens hebben bekend, zijn inmiddels voorgeleid bij justitie en zitten in voorlopige hechtenis.