Do 18 Jan 2007 - PvdA Hoek van Holland

Nieuw bestuur Hoek van Holland geïnstalleerd

Tijdens een extra deelraadsvergadering werd gisteravond, woensdag 17 januari, het nieuwe Hoekse dagelijks bestuur geïnstalleerd. Hiermee kwam er een eind aan de bestuurscrisis die ontstond toen de CDA-VVD-coalitie op 12 oktober haar portefeuilles ter beschikking stelde. Het nieuwe Hoekse deelraadsbestuur wordt gevormd door PvdA en VVD. PvdA-er Paddy Roomer is de nieuwe deelraadsvoorzitter, Ton Brouwer portefeuillehouder. De plaatsen van Paddy en Ton in de deelraad worden ingenomen door Henny Game en Dirk Tempelaar. Ook zij werden vanavond beëdigd.

Nieuwe dagelijks bestuur
Het dagelijks bestuur bestaat uit Paddy Roomer (PvdA), Hestia Reukema (VVD), Ton Brouwer (PvdA) en Wim de Groot (VVD). Paddy Roomer wordt benoemd tot voorzitter van de deelraad. Als gevolg van deze benoeming wordt hij tevens automatisch voorzitter van het dagelijks bestuur. Het vierde DB-lid, Wim de Groot (VVD) wordt tijdens de volgende deelraadsvergadering formeel benoemd omdat zijn ambtelijke dienstverband bij de deelgemeente nog moet worden afgerond.

Paddy Roomer heeft de portefeuille Aanspreekbare Deelgemeente, Hestia Reukema is plaatsvervangend voorzitter en is verantwoordelijk voor portefeuille Leven en Participeren. Ton Brouwer is portefeuillehouder Werken en Verdienen en Wim de Groot wordt portefeuillehouder Bouwen en Wonen.